Leer alles over sport en voeding

Leer alles over sport en voeding

januari 21, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Ben je gek van een gezonde levensstijl? En leer je graag aan anderen hoe zij bewuster om kunnen gaan met hun lichaam? Dan is de personal trainer opleiding Sport & voeding wellicht wat voor jou. Deze opleiding is een vervolg opleiding voor personal trainers. En leert je alles over hoe je eetpatronen en trainingsschema’s zo op elkaar afstemt dat je cliënt nog betere sportprestaties of fitnessdoelen weet te behalen. Dit gebeurt allemaal op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Ben jij nog niet een personal trainer, volg dan eerst een opleiding tot personal trainer. Lees hieronder meer over wat je allemaal zal leren met de opleiding Sport & voeding, en wat je na het behalen van deze opleiding kunt doen.

Inhoud van de opleiding

Waar de opleiding sport & voeding heet, is deze opleiding erop gericht om je te leren over alles met betrekking tot voedingsplannen opstellen voor sporters. Je leert niet daadwerkelijk te coachen of trainingsschema’s op te stellen. Daarvoor moet je een personal trainer opleiding volgen. Deze training is erop gericht om je alle ins- en outs te leren op het gebied van voeding om sport- en fitnessdoelen te verbeteren!

Naast alle theorie die je zult opdoen, op het gebied van macro- en micronutriënten zoals het gehalte aan eiwit, vet, koolhydraten en een juiste mineralenbalans, doe je ook veel aanvullende kennis en praktijkervaring op. Na het volgen van de training kun je bijvoorbeeld zelfstandig het energieverbruik van een sporter berekenen en de verwachte behoefte op basis van de sportactiviteiten en trainingsdoelen berekenen. Ongeacht de sport die iemand uitoefent, of dit nu duursport of krachttraining betreft, kun je een gericht voedingsplan opstellen. 

Verder leer je veel over de supplementen, shakes en andere lichaamsherstel- en bevorderende middelen. Zodat je hier cliënten goed over kunt adviseren. Zoals je wellicht al weet, zitten er veel verschillen in eenzelfde supplement van de diverse merken. Welke een andere uitwerking op het lichaam kan hebben als gevolg!

Als een sporter een wedstrijd heeft, weet je van tevoren en na de zware fysieke inspanning wat hij/ zij nodig heeft om zich optimaal voor te bereiden en herstellen! 

Om te kijken of doelen worden bereikt, leer je analyseren en meten wat er met de lichaamssamenstelling gebeurd. Op basis van deze metingen kun je het voedingsadvies bijstellen.

Tenslotte leer je met andere disciplines te begrijpen en mee samen te werken. Zoals een sportarts, psycholoog en fysiotherapeut bijvoorbeeld.

Wil je werken met een specifieke doelgroep, zoals bijvoorbeeld met ouderen, diabetespatiënten of vegetariërs? Voor deze doelgroepen leer je hoe je een aangepast voedingsplan kunt maken.

Kosten training

Het volgen van een sport & voeding opleiding kost ongeveer €450.Waarbij je drie of vier dagen les voor krijgt over alle facetten over het opstellen van een uitstekend voedingsplan. Ben je na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt? Bekijk dan deze sport en voeding opleiding en maak je ambities waar!