Kun je met supplementen afvallen?

Kun je met supplementen afvallen?

april 30, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Het lijkt te mooi om waar te zijn: gebruik ‘dit’ of ‘dat’ en val direct af! Zo simpel is het ook niet. Er zijn geen wondermiddelen waar je van gaat afvallen, dus aan jou de taak om minder calorieën te consumeren dan je verbruikt (op een gezonde manier, wat vaak inhoudt: geen crashdieet, maar op een normale tempo). Wanneer je dit doet, zijn er bepaalde supplementen die je kunnen helpen met het afvallen. In deze blog zul je lezen welke supplementen dat zijn en op welke manier deze supplementen je helpen met afvallen.

Supplementen voor afvallen

Er zijn dus een aantal supplementen die je kunnen helpen met het afvallen, namelijk:

• CLA
• L-Carnitine
• Groene thee extract
• Fatburners

Hieronder zullen deze supplementen worden toegelicht.

CLA

CLA is een essentiële vetzuur. Dit betekent dat je lichaam zelf geen CLA kan aanmaken, waardoor je het binnenkrijgt via voeding en supplementen. CLA helpt met afvallen omdat het je lichaam ondersteunt met het opnemen van minder vet. Andere positieve voordelen zijn dat CLA je cholesterol verlaagt, je immuunsysteem sterker maakt en zelfs kan helpen bij het opbouwen van spieren. Al met al dus een zeer geschikt supplement voor afvallen.

L-Carnitine

L-Carnitine (aminozuur) is een populaire supplement, voornamelijk door de rol in vetverbranding en energieproductie. Het lichaam zal met voldoende L-Carnitine namelijk de spieren minder als brandstof gebruiken. In plaats daarvan wordt vet vaker als brandstof gebruikt. Dat betekent dus zowel minder spierafbraak als meer vetverbranding, wat van groot belang is bij het afvallen. Vet is ook een zeer belangrijke energiebron, en aangezien je lichaam met behulp van L-Carnitine meer energie uit je vetcellen haalt, zal je uithoudingsvermogen ook vergroten.

Groene thee extract

Ook groene thee extract is populair voor afvallen omdat het vetverbranding stimuleert. Verder bevat het twee belangrijke stoffen voor afvallen: Cafeïne en EGCG. Deze stoffen verhogen onze metabolisme en energie, wat ze belangrijk maakt voor het afvallen.

Fatburners

Zolang je voor goede fatburners kiest met gezonde ingrediënten (bijvoorbeeld met groene thee extract), kunnen fatburners je helpen met afvallen. Er zijn echter ook fatburners die niet of nauwelijks werken en/of slechte ingrediënten bevatten, zoals fatburners met bepaalde vulmiddelen en kleurstoffen. Wanneer je voor een gezonde fatburner kiest, zul je meer energie hebben en wordt vetverbranding gestimuleerd.

Conclusie

De hierboven genoemde supplementen kunnen je helpen met afvallen. Zoals al in het begin van de blog is gezegd: je moet blijven opletten op je voeding (meer calorieën verbruiken dan consumeren) als je wilt afvallen. Wanneer je dat doet, werken deze supplementen het meest en zie je optimaal resultaat. Wat je vooral zult zien is een gestimuleerde vetverbranding, een verhoogde energieniveau en metabolisme en een sterker immuunsysteem: allemaal directe en indirecte factoren voor gewichtsverlies.