Kleine keukenaccessoires om gelukkig van te worden

Kleine keukenaccessoires om gelukkig van te worden

juni 11, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Bij goede voeding hoort ook dat je je lekker kan voelen in de keuken. Dat doe je niet alleen met het eten wat je daar bereid, maar ook met de spullen waarmee je het bereid. Vandaag geef ik je wat leuke tips die het koken en eten leuker maken.

Een mooie bestekset

Een van de items waar ik zelf enorm van kan genieten in mijn keuken is mijn bestekset. Veel mensen kennen het wel dat je begint met een bij elkaar geraapte bestekset. Daar is niks mis mee maar op een moment in je leven heb je misschien behoefte aan een nieuwe set. Misschien heb je wonderbaarlijk wat kwijt gemaakt of zijn er een aantal items beschadigd geraakt. Of je irriteert je simpelweg aan dat niks bij elkaar past. Een nieuwe matchende bestekset kan een mens stiekem heel gelukkig maken. Toen ik mijn nieuwe bestekset had, heb ik het aan iedereen geshowt. Meteen een goed excuus voor een gezellig etentje.

Mooie snijplanken

De keuken is echt de ideale plek om functionele items ook als decoratie te gebruiken. En een mooie snijplank is hier een goed voorbeeld van. Deze kun je tegen de achterwand van je keuken of op een wandplank plaatsen als decoratie. Tijdens het bereiden van voedsel kun je deze natuurlijk gebruiken als snijplank en na het bereiden van voedsel kun je hem letterlijk als borrelplank gebruiken om lekkere hapjes op te serveren. Een heel leuk en multifunctioneel item.

Verse kruidenplantjes

Nog een functionele decoratie voor in de keuken zijn verse kruidenplantjes. Koken met verse kruiden is niet alleen leuk, het is ook heel goed voor je en enorm lekker. Je kunt deze plantjes overal in de supermarkt vinden. In jouw keuken zet je ze in een leuk potje of bij elkaar in een leuke bak in de vensterbank of op een wandplank. Verzorg ze goed en je hebt altijd wat groen en wat verse kruiden in huis.