Keukenprinsen en – prinsessen opgelet: Dit kan je allemaal met amandelen

Keukenprinsen en – prinsessen opgelet: Dit kan je allemaal met amandelen

juni 11, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Ben jij gek op koken en bakken en altijd op zoek naar nieuwe ideeën? Wij hebben de mogelijkheden van amandelen voor je uitgelicht, zodat je nog meer uit de mogelijkheden van dit populaire nootje kunt halen.

Amandelen verwerken tot borrelhapje

Ben jij op zoek naar een heerlijk borrelhapje met een knapperige bite? Probeer dan eens amandelen te kruiden en te roosteren. Het kruiden van de amandelen (en eventuele andere noten) doe je met behulp van olijfolie en jouw favoriete kruiden. Meng jouw kruiden met de olijfolie en voeg vervolgens de amandelen toe. Als alle amandelen bedekt zijn met het kruidenmengsel leg je de gekruide amandelen uitgespreid over een met bakpapier bedekte bakplaat en plaats je deze een paar minuten in de oven. Draai halverwege het bakken de amandelen even om, om te voorkomen dat ze maar aan één kant geroosterd worden. Na het afkoelen van de amandelen kan je genieten van heerlijke gekruide amandelen met een volle smaak een een heerlijke bite. 

Amandelen als basis van een bakgerecht

Amandelen kunnen heel door een gerecht worden verwerkt, maar het is ook mogelijk om ze te verwerken tot amandelmeel en dit meel te gebruiken als basis van een bakgerecht. Van koekjes en cake tot een volledige taart, amandelmeel kan gebruikt worden als basis van allerlei heerlijke bakgerechten. Amandelmeel is uitstekend te combineren met producten zoals appel, yoghurt en blauwe bessen, maar uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden. Laat je fantasie de vrije loop.

Garneren en decoreren met amandelen

Amandelen kunnen gegeten worden als snack of gebruikt worden als basis van diverse gerechten, maar het is ook mogelijk om ze als decoratie of garnering te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan amandelsnippers op gevulde speculaas of amandelkruimel op een heerlijke taart of fijne cake. Het is ook mogelijk om hele amandelen te gebruiken om een gerecht te garneren. Denk bijvoorbeeld aan het garneren van een stevige soep, een heerlijke pasta of een frisse salade. De mogelijkheden van decoreren en garneren met amandelen zijn eindeloos. Ga lekker aan de slag met jouw amandelen en creëer de allermooiste gerechten.

Amandelen van hoge kwaliteit kopen

Wil jij ook aan de slag met amandelen en ben je op zoek naar een adres waar je terecht kunt voor heerlijke amandelen van hoge kwaliteit? De lekkerste amandelen koop je vandaag de dag eenvoudig online bij een online notenspecialist. De amandelen van de notenspecialist zijn dagvers, hebben een goede herkomst, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben een pure en volle smaak. Zo maak jij met jouw amandelen echt de allerlekkerste gerechten.