Je eigen trouwboeket samenstellen

Je eigen trouwboeket samenstellen

februari 1, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

Het is zover, het is bijna je grote dag! Het is traditioneel en een optie, maar er is een grote kans dat je op je trouwdag een bloemboeket bij de hand hebt. Hoe leuk is het als je dit boeket zelf samenstelt? Wij geven je wat leuke tips om je hierbij op weg te helpen.

Kies geschikte kleuren uit

Welke kleuren passen er nu goed bij een bruiloft? De meest voor de hand liggende kleur is natuurlijk wit, net als je trouwjurk: dat staat voor puurheid en reinheid. Nog eens extra mooi als dit de eerste keer is dat je gaat trouwen. Rood en roze zijn ook hele mooie en fijne kleuren, die zachte en sensuele romantiek met zich meedragen. Veel soorten bloemen komen in deze kleuren voor dus er zijn opties genoeg. Daarnaast is groen ook een mooie kleur die helpt om het contrast in je trouwboeket aan te wakkeren, met als symbool een nieuw leven. Dat is perfect! Hoewel het wel kan, hoef je hiervoor niet per se groene bloemen te gebruiken, maar kom je ook een heel eind met groene bladeren van een plant. Je mag je eigen trouwboeket net zo inrichten als jij graag wil!

Maak het persoonlijk

Ook het soort bloemen dat je gebruikt is aan jou. Kies bijvoorbeeld voor rozen, omdat deze erg romantisch zijn en al decennia lang in onze samenleving bekend staan als teken voor de liefde. Maar het is nog veel leuker als jij en je geliefde een bloem hebben waarmee jullie een herinnering delen, zoals een madeliefje dat je misschien ergens had gevonden of bloemen je misschien kreeg op je allereerste date. Het is leuk als je deze kleine details meeneemt en ook gebruikt in het samenstellen van je eigen, persoonlijke trouwboeket.

Maak een thema

Je eigen trouwboeket mag je natuurlijk inrichten zoals jij wil, maar als praktische tip: als je wat inspiratie of sturing nodig hebt, maak dan in je hoofd eerst een thema van hoe jij je trouwboeket wil samenstellen. Bijvoorbeeld het gebruik van pastelkleuren in een rustige setting als je gaat trouwen op een oud landhuis, of juist expressief als thema met gele bloemen als dat beter bij je bruiloft past. Ga ervoor!