How to make the perfect tiramisu

How to make the perfect tiramisu

mei 30, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

Wist je dat tiramisu eigenlijk een heel erotisch dessert is? Tenminste, als je één van de vele mythes mag geloven. De naam tiramisu is afgeleid van Tirami sù, wat ‘trek mij omhoog’ of ‘pep me op’ betekent. Dit dessert werd en wordt nu nog wel eens gemaakt om zieke mensen aan te sterken, maar eigenlijk is de andere en erotische mythe veel interessanter.

Vroeger werd het dessert namelijk gezien als een lustopwekkend middel. Vrouwen maakten het dessert en gaven het ’s avonds aan hun man. Hierdoor zouden ze meer energie krijgen en dat was precies wat de vrouw én de man wilden.

Tegenwoordig is tiramisu over de hele wereld een populair dessert en zijn er talloze verschillende recepten. Maar wij geven jou het enige échte recept. Zo kun je je partner vanavond wat lekkers voorschotelen.

Wat heb je nodig voor tiramisu?

Om een overheerlijke tiramisu te maken heb je verschillende ingrediënten nodig, waaronder koffie. Je hebt het volgende nodig voor ongeveer zes tot acht personen:

 • 500 gram mascarpone kaas
  6 eierdooiers en van 3 eieren het eiwit
  9 eetlepels suiker
  300 gram savoiardi koekjes (lange vingers)
  1 kop koffie
  Een scheutje (of meer) amaretto
  • Cacaopoeder

Wat moet je doen?

1. Klop het eiwit van de drie eieren tot een schuimachtig en wit geheel.
2. Klop vervolgens in een aparte kom de zes eierdooiers samen met de suiker tot een dikke en lichtgele crème. De truc is extra lang door kloppen. Zo ben je zeker van een succesresultaat.
3. Voeg de mascarpone toe aan het mengsel met de eierdooiers en schep het door elkaar.
4. Zodra het goed gemengd is voeg je het eiwit mengsel erbij en roer ook dit goed door totdat je een zachte maar ook dikke crème hebt.
5. Mix in een bak de koffie met de amaretto en laat de savoiardi koekjes hierin weken. Doe dit tot de koffie en amaretto volledig opgezogen zijn.
6. Leg in een ovenschaal een laag van de savoiardi koekjes.
7. Smeer vervolgens de helft van het eiermengsel over de koekjes heen.
8. Herhaal de handelingen nogmaals zodat de tiramisu uit twee lagen komt te bestaan.
9. Laat de bak minimaal drie uur in de koeling staan. Wij raden aan om het een hele nacht in de koelkast te laten voor het beste resultaat.
10. Haal de schaal uit de koelkast en bestrooi de tiramisu met cacaopoeder.
11. Geniet van een perfecte tiramisu!

Ga de deur uit, verzamel de mascarpone, eieren en suiker, koop koffie en maak de meest fantastische tiramisu!