Houd je peuter gezond met genoeg beweging

Houd je peuter gezond met genoeg beweging

april 21, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

De huidige crisis is het meest uitdagend voor jonge ouders kunnen we wel zeggen. Scholen dicht, kinderopvang gesloten en alle pretparken, speeltuinen of zwembaden zijn al maanden niet meer toegankelijk. Maar de energie van jouw peuterkind wordt er niet minder om En dit merk je natuurlijk direct in het dagelijkse leven. In deze blog lees jij de leukste tips over wat jij nog wel kunt doen om jouw peuter in beweging te houden. Bijvoorbeeld lekker in het waterspelen met een eigen peuter zwembad.

Eén zwembad dat geschikt is voor alle leeftijden

Een peuterbad is natuurlijk erg leuk voor opgroeiende kinderen. Versierd als dinosaurus, of uitgerust met een eigen glijbaan en watersproeier. En verkrijgbaar in alle maten, kleuren en vormen. Maar een peuterbad is alleen leuk voor peuters. De ouders hebben ook wel een beetje ontspanning verdiend. Kijk eens naar een opzetzwembad met een eigen frame en filtersysteem. Met diameters tot wel 549 cm kan een opzetzwembad vermaak en plezier bieden aan alle leden van de familie. Gebruik wel altijd een opblaasbare peuterband of floater als het zwembad dieper is dan 30 cm.

Liever de lucht in, in plaats van de diepte opzoeken?

Heb je niet zoveel affiniteit met zwemmen? Spring je liever hele dagen op het bed van je ouders? Dan is een grote trampoline in de tuin wat voor jou. Vanaf 140 cm diameter tot wel 500 cm diameter en een belasting tot 180 kg kun je tuin trampolines kopen in alle kleuren en opties. Voor de jongste springers onder ons is het altijd aan te raden een trampoline met veiligheidsnet of valnet te kopen. Zo weet je zeker dat er geen vervelende ongelukjes gebeuren tijdens het springen.

Ontdek de wereld met jouw eigen stunt step

Liever met beide benen op de grond? Kijk dan naar een coole stunt step waarmee kinderen de wereld kunnen ontdekken en de coolste trucs in het skatepark kunnen maken. Een goede stuntstep is gemaakt van aluminium, heeft gelagerde wielen en kan goed tegen een stootje. Het stuur moet verstelbaar zijn en wordt het liefst vastgedraaid met behulp van stevige inbusbouten. Vergeet tot slot het deck niet! Deze moet voorzien zijn van een antislip-laag zodat je altijd de juiste houding en optimale grip hebt tijdens het steppen. Kijk gerust even bij Vikingchoice voor het leukste speelgoed voor jong en oud, altijd tegen de scherpste prijs.