Honing met helende werking

Honing met helende werking

juni 1, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Manuka honing, je hebt er vast wel eens van gehoord. Steeds meer wordt het verkocht in bijvoorbeeld natuurwinkels en online bij honingspeciaalzaken. Maar wat zijn de voordelen van Manuka honing en waar komt het vandaan?

Waar komt Manuka honing vandaan?

Manuka honing komt van de Manuka struik die groeit in Nieuw-Zeeland. Deze struik heeft witte bloemen die zorgen voor de nectar van deze geweldige honing. Nieuw-Zeeland gebruikt geen bestrijdingsmiddelen om ziektes in de bijenteelt te bestrijden. Dit is goed omdat deze bestrijdingsmiddelen niet goed zijn voor de bijen, maar ook niet voor onze eigen gezondheid.

De Manuka honing wordt door de imkers volgens de principes van biologische honingproductie gehouden. De kasten worden uit de buurt van menselijke activiteiten gehouden en is gemaakt van natuurlijke producten in plaats van chemische conserveringsmiddelen en pesticiden.

Hoe werkt Manuka-honing?

Honing staat bekend om zijn antibacteriële effecten, maar de antibacteriële en schimmelwerende effecten van Manuka honing zijn tot 100 keer sterker. Het actieve ingrediënt werd in 2006 ontdekt. MGO is een belangrijke factor die aangeeft hoeveel werkzame stof de Manuka honing bevat.

Onze ervaring met Manuka honing

De honing heeft een zachte structuur en een diep donkere kleur. De honing is zoals verwacht heel zoet. De Manuka honing laat een soort laagje achter in de keel wat je even voelt, maar wanneer je dit gebruikt bij bijvoorbeeld keelpijn kan dit de klachten enorm verminderen. Vaak is de keelpijn na een dag verdwenen. Dankzij deze helende werking kan je Manuka honing gebruiken bij kleine brand- of andere wonden. Ook heeft het positieve effecten bij astma, eczeem, acne, tandvleesaandoeningen, brandend maagzuur en luchtweginfecties. Gebruik 1 tot 3 theelepels Manuka honing per dag en ervaar zelf deze positieve effecten. Je kunt deze honing het beste puur gebruiken, wanneer je de honing te veel verwarmt gaan veel van de goede stoffen verloren. Wil je zeker weten dat de Manuka honing van hoogstaande kwaliteit is? Bestel deze dan online bij honingwinkel.nl