Het beste voedsel om te eten als je spiermassa wilt kweken

Het beste voedsel om te eten als je spiermassa wilt kweken

november 19, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Mager rundvlees

Dit zou een hoofdbestanddeel van je dieet moeten zijn als je spiermassa wilt winnen. Mager rundvlees zit vol met allerlei zaken die de spiergroei bevorderen, zoals ijzer, zink en B-vitaminen. Nog belangrijker is dat het je lichaam voorziet van hoogwaardige eiwitten (niet alle eiwitten zijn gelijk), en een hoog gehalte aan aminozuren dat werkt met insuline om de spiergroei te bevorderen. Voor degenen die proberen om gewicht te verliezen, moet dit komen als groot nieuws – een 3oz portie mager rundvlees levert ongeveer dezelfde hoeveelheid eiwit als 1,5 kopjes bonen, maar met de helft van de calorieën.

kip

Net als rundvlees is kip een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten, die belangrijk zijn voor het onderhoud en herstel van de spieren, de gezondheid van de botten en het behoud van het gewicht. En natuurlijk zijn er zoveel manieren om kip te koken en te bereiden.

Cottage cheese

Niet veel mensen weten dit, maar cottage cheese is bijna volledig zuiver caseïne-eiwit. Caseïne is een traag verslindend eiwit, wat betekent dat het perfect is voor spierbehoud. Dit is vooral nuttig voor mensen die geen andere keuze hebben dan lange periodes te gaan zonder te eten. Kwark is ook een uitstekende bron van vitamine B12, calcium en andere belangrijke voedingsstoffen.

Eieren

Eieren bevatten hoogwaardige eiwitten, negen essentiële aminozuren, choline, het juiste soort vet en vitamine D. Ze bieden de meeste waarde voor uw geld. En eieren zijn niet schadelijk voor de gezondheid, zoals talrijke onderzoeken al hebben aangetoond.

Wei-eiwit

Er is een reden waarom wei-eiwitsupplementen het meest populaire supplement zijn in de fitnessindustrie: ze zorgen voor een snelle en gemakkelijke bron van eiwitten tegen een betaalbare prijs. Bodybuilders gebruiken ze normaal gesproken als ze wakker worden, direct na hun training, en mengen ze met een aantal van hun maaltijden. Voor de rest van ons kan een schepje in onze shakers direct na de training zeer effectief zijn voor het vergroten van de spiermassa. Het is belangrijk dat je nog steeds hoogwaardige eiwitten uit volwaardige voeding krijgt en dat je wei-eiwit gebruikt als stimulans.

Tonijn en andere vis

Vissen zijn eiwitrijk, vetarm en rijk aan omega-3-vetzuren. De omega-3’s zijn essentieel omdat ze helpen bij vetverlies en zorgen voor een goede werking van uw lichaamsprocessen, zoals uw stofwisseling.

Woon je in de buurt van Utrecht en wil je naast voedingsadvies ook persoonlijke training? Zie dan, Personal trainer Utrecht .