Help! Ik ben lactose intolerant, en nu?

Help! Ik ben lactose intolerant, en nu?

december 20, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

Waarschijnlijk heb je al eerder de term gehoord: lactose-intolerantie. Helaas weet niet iedereen wat het precies inhoudt. Daarom vertellen wij jou hieronder wat het betekent en zetten wij de symptomen van een lactose intolerant onder elkaar zodat jij tenminste wel weet wat het betekent… en misschien kun je deze blog dan doorsturen om andere mensen in te lichten?

 

Wat zijn lactose intolerant symptomen?

Lactose is een suiker dat in melk(producten) voorkomt. Als lactose intolerant kun je melksuiker niet goed verteren. Bij deze vertering hebben we het enzym lactase nodig, dit wordt in de dunne darmwand aangemaakt. Als er onvoldoende lactase wordt aangemaakt, kan lactose niet in onze voeding goed verteerd worden. Dit komt terecht in de dikke darm waardoor er dus bacteriën kunnen ontstaan. Dit veroorzaakt klachten zoals buikpijn en krampen, een opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree dat soms een zurige geur, schuimig en groenig kan zijn.

 

Wat te doen tegen lactose intolerantie

Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen die je verder ondersteunen of is er een mogelijkheid om een lactose intolerantie dieet te volgen om klachten te voorkomen. Op de markt zijn er goede vervangers voor melk. Zo heb je keuze uit lactose-vrije melk, sojamelk, rijstmelk en amandelmelk. Per persoon kan het natuurlijk verschillen wat de mate van intolerantie is, maar over het algemeen worden zure melkproducten zoals karnemelk en yoghurt beter verdragen dan zoete melkproducten. Dit is wel afhankelijk van jouw eigen mate van intolerantie. Een ander hulpmiddel is de voedingssupplement KeruTabs. Dit bevat het natuurlijke enzym lactase wat dus ontbreekt of niet voldoende aanwezig is. Door het gebruik van KeruTabs wordt de vertering van lactose in melk en melk bevattende producten ondersteund.

 

Klik hier voor meer informatie over KeruTabs!