HelloFresh of toch liever Marley Spoon?

HelloFresh of toch liever Marley Spoon?

maart 3, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Maaltijdboxen zijn een goede manier om gezonder te eten. De menu’s zitten boordevol goede voeding, elk menu is uitgebalanceerd en zijn de recepten gevarieerd. De gebruikte producten zijn vers en vaak biologisch zonder al te veel e-nummers en andere slechte conserveermiddelen. 

Maaltijdbox is een uitkomst voor iedereen.

Zeker wanneer je een druk leven hebt kan een maaltijdbox een uitkomst zijn, maar ook wanneer je gewoon gezond wilt eten, inspiratie op wilt doen of niet zo goed kan koken zijn maaltijdboxen een perfecte oplossing. Op deze maaltijdbox website kun je alle diensten vergelijken met elkaar.

HelloFresh en Marley Spoon.

De twee bekendste maaltijdboxen in Europa misschien wel van de wereld, maar zeker hier in Nederland en België zijn de pakketten van HelloFresh en Marley Spoon. Beide van origine Duitse bedrijven en beide elkaars grote concurrent hierin. Andere concurrenten in deze markt zijn onder andere Ekomenu, De Allerhande Box, 15gram en de menu’s van Foodbag zoals we hier al eerder over hebben geschreven.

Hoewel er veel keuze is zijn de twee grootste hierin ongetwijfeld HelloFresh en Marley Spoon. Deze twee bedrijven hebben toen ze begonnen als start-up en ook in latere fases tijdens investeringsrondes ontzettend veel geld opgehaald en vertrouwen weten te winnen van investeerders dat ze daardoor niet alleen een goed product kunnen neerzetten, maar deze ook goed in de markt wisten te positioneren mede door een riant marketingbudget dat ze in de vele marketing activiteiten konden investeren.

Marketing en kwaliteit.

Door de vele marketing kunnen zowel HelloFresh als Marley Spoon zich continue op de voorgrond van deze branche blijven en zich in de kijker van de consument spelen. Maar niet alleen door de vele advertenties, advertorials, affiliate kanalen en reclames op tv en in tijdschriften weten de twee maaltijdbox diensten aan populariteit te winnen. 

Hun dienst zit gewoon goed in elkaar en is van de beste kwaliteit. Daarom krijgen wij ook vaak de vraag HelloFresh, of toch liever Marley Spoon? Om eerlijk te zijn is dat zeer persoonlijk, het gaat hier om eten en eten gaat om smaak en kwaliteit. Iedereen heeft een andere smaak en beleeft kwaliteit op zijn eigen manier. 

Wat we wel kunnen zeggen is dat beide box diensten qua kwaliteit naast elkaar liggen en boven in de markt. Welke van deze twee bij jou past is afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Het verschil zit in de menu’s.

Waar je met name op zou kunnen letten is het aanbod in de menu’s en recepten. Dit is direct ook waar je het meeste verschil tussen HelloFresh en Marley Spoon kunt vinden. Dit is waar er onderscheid wordt gemaakt. HelloFresh is een wat veiligere keuze als het aankomt op gerechten. Ze zijn daar niet zo van het experimenteren met unieke combinaties en ook de echte wereldgerechten en streetfood zul je niet snel aantreffen bij HelloFresh. Ook bieden ze allebei een fruitpakket aan.

Wereldse Gerechten en streetfood bij Marley Spoon.

Bij Marley Spoon daarentegen houden ze van creatief experimenteren met de gerechten. En met veel succes, wanneer je regelmatig bij de wekelijkse menu’s kijkt dan begint het water al in je mond te lopen. Wereldgerechten en streetfood met hun verhalen uit verschillende delen van de wereld en culturen hebben bij Marley Spoon veel meer aandacht. Bij HelloFresh wordt er weer heel goed gekeken naar de praktische kant van het eten bereiden. Iedereen moet het lekker vinden, het moet snel op tafel kunnen staan en nog gezond zijn ook. Beide maaltijdboxen hebben dit hoog in acht genomen. 

Prijsverschillen en portiegroottes. 

Ook in de prijs hoef je niet te zoeken om een groot verschil te vinden. Ze zijn ongeveer gelijk geprijsd en de prijs is afhankelijk van hoeveel menu’s en voor hoeveel personen je de box besteld. Daarnaast zul je hiermee moeten experimenteren door bij beide maaltijdbox diensten een keer een box te bestellen. Zo kom je er namelijk achter bij welke box je de grootste porties krijgt en beter kunt berekenen welke goedkoper is aan het einde van de rit.

Elke week genoeg gerechten om uit te kiezen.

De keuze is echt reuze bij zowel Marley Spoon als HelloFresh beide hebben inmiddels wekelijks zo’n 20 gerechten waar je elke week opnieuw uit kunt kiezen. En dit aanbod verandert elke week. Dus elke week zijn er weer nieuwe menu’s. Zo wordt het nooit saai en eet je twee keer hetzelfde in een maand.

Allebei eerst proberen met introductie korting. 

Ook gooien de aanbieders van deze maaltijdpakketten met aanbiedingen. En kun je als nieuwe klant regelmatig kortingen krijgen van 50% tot 40,- korting op je eerste box of boxen. Juist deze aanbiedingen brengen het voordeel met zich mee dat je ze beide eerst rustig zou kunnen uitproberen tegen een lage introductieprijs om zo te bepalen welke maaltijdbox jij het beste vindt. Heb je eenmaal een keuze gemaakt en ga je voor een maandelijks abonnement. vergeet dan niet je account bij de andere op te zeggen of pauzeren.