Goede voeding. Ook bij de cateraar?

Goede voeding. Ook bij de cateraar?

maart 21, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

Goede cateraars werken met geschoolde en ervaren koks, die handelen naar HACCP regels, en die altijd dagverse producten op veilige wijze laten bezorgen door groothandels. De geschoolde kok is vanuit zijn/haar opleiding en vanuit de praktijk ervaren met specialistisch kooktechnieken en weet op veilige wijze hoogwaardige gerechten te ontwikkelen. Ontwikkelde koks zijn namelijk niet alleen geschoold op bereidingswijze, maar ook op de voedselveiligheid waarborgen.

Waar zit ‘m die veiligheid nu in? In oneindig veel facetten. Van voedseltransport op de juiste temperatuur,  tot het voorkomen van kruisbesmettingen en het verzamelen van voedselmonsters en overige data.

Kwaliteit, of kwantiteit

Amateurcateringsbedrijven beginnen hun bedrijfje meestal vanuit de eigen keuken, vaak doordat koken een liefhebberij is en zij brood (zijn gaan) zien in cateringswerk. Maar hoe veilig is dit nu eigenlijk voor de klant? En hoe kun je als klant de beoordeling maken of je van doen hebt met geschoold en ervaren personeel, of met kleine zelfstandigen die zonder horeca-achtergrond hebben gekozen voor het cateringsvak?

Waar let je op als klant?

De website van de cateraar is veelzeggend. Op het moment dat u binnen de introductie een scala aan indrukwekkende ervaringen en opleidingen tegenkomt, weet u dat u waarschijnlijk goed zit.

In Den Haag bevelen wij thuiskok NJ-Cook4You aan! Het jonge team wordt aangestuurd door Chef Niels Janssen en zorgt binnen de hele regio Den Haag thuisdiners en buffetten op maat.