Gezonde voeding in de ziekenhuiszorg

Gezonde voeding in de ziekenhuiszorg

juni 18, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk, maar voor personeel in de ziekenhuiszorg is het extra van belang. Deze mensen dragen een grote verantwoordelijkheid. Daarom is het belangrijk dat ze fit en vitaal zijn; dit begint allemaal bij gezonde voeding. Het personeel presteert beter en zo hou je de patiënten tevreden. Maar hoe zorg je er nou voor dat je personeel over gaat op gezond eten.

Informeren

Het kan een gevoelig onderwerp zijn voor veel mensen. In hoeverre is het aan jou als leidinggevende om iemand aan te spreken op zijn of haar eetgedrag. Dat is een dunne lijn, daarom is het belangrijk dat je je personeel voorzichtig benadert. De beste manier om personeel bewust te maken van eetgewoontes is doormiddel van voorlichting. Je kunt het voorlichten helemaal uitbesteden. Er zijn veel bedrijven gespecialiseerd in het voorlichten van werknemers, in de vorm van cursussen presentaties en workshops. Naast dat het een leuk extraatje is, levert het ook nog eens wat op. Je hoopt natuurlijk dat het personeel er iets van opsteekt en zijn of haar voedingspatroon aanpast. Waardoor er ziekteverzuim voorkomen kan worden, en het personeel meer energie heeft om in het werk te steken.

Meer zaken uitbesteden

Zijn er meer problemen die je intern niet kunt oplossen in de ziekenhuis zorg? Er zijn een aantal bedrijven gespecialiseerd in veel zaken die processen in het ziekenhuis kunnen optimaliseren. Naast kleine dingen als een workshop aanbieden kun je veel meer uitbesteden. Denk hierbij aan capaciteitsmanagement, hiermee kun je de volledige capaciteit van het hele team maximaal benutten. Maar je kunt ook denken als zaken zoals de schoonmaak, doe je het zelf? Of besteed je het uit?