Een gezondere mindset door te overnachten en vergaderen op een externe locatie

Een gezondere mindset door te overnachten en vergaderen op een externe locatie

april 6, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

We hebben er in Nederland erg veel van: workaholics. Op zich niks mis mee, behalve dan dat werk van deze groep vaak ten koste gaat van de gezondheid. Lang niet iedereen beseft wat voor een impact het werk op je mentale en fysieke welzijn kan hebben. De verhouding tussen werk en ontspannen is niet altijd in balans. En zeker niet als mensen op zakenreis zijn. Daarom leggen we uit hoe je overnachten en vergaderen gezond kunt combineren.

Eendaagse bijeenkomsten

Veel zakelijke bijeenkomsten vinden plaats op een externe locatie waarvoor de deelnemers vaak een eind moeten reizen. Vaak zijn zij ’s ochtends vroeg al onderweg en na een intensieve dag wacht hen nog een vermoeiende terugreis. Voor de mentale welzijn zou het beter zijn als de deelnemers de avond van te voren en/of in de avond dichtbij of op de vergaderlocatie overnachten. Allereerst is dit veel minder vermoeiend. Ook hoeft de deelnemer geen rekening te houden met andere afspraken. Daarnaast biedt deze tijd de gelegenheid om extra ontspanning op te zoeken, zoals in wellnessfaciliteiten van de vergaderlocatie. De volgende dag vertrekken de deelnemers compleet ontspannen en uitgeslapen.

Meerdaagse bijeenkomsten

Voor meerdaagse bijeenkomsten biedt het overnachten en vergaderen ook extra voordelen. Na een intensieve zakelijke dag, kunnen de deelnemers de dag afsluiten met een gezellige teambuildingsessie, borrel of heerlijk diner. Op deze manier is het voor iedereen ontspannend en leren de deelnemers elkaar ook kennen op een andere manier, zodat ze een sterkere band opbouwen. Doorgaans heeft dit een positief effect op de andere zakelijke sessies en toekomstige samenwerking.