Gezonde gerechten voor jou en je vriend

Gezonde gerechten voor jou en je vriend

februari 26, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

Ben jij helemaal into het gezond eten, maar wil je vriend eigenlijk helemaal niet mee doen? Hierbij een gerecht wat super gezond is voor jou en wat je vriend sowieso hartstikke lekker vindt.

Het gaat om een kapsalon. Normaal gezien ken  je de kapsalon natuurlijk van de ongezonde maaltijd die je eet na het stappen. We hebben hem in een nieuw jasje gestopt waardoor die even lekker blijft, maar wel 10 keer zo gezond!

Wat heb je nodig?

Voor deze healthy kapsalon heb je het volgende nodig:

  • 100 gram kipfilet per persoon
  • 1 zoete aardappel per persoon
  • IJsbergsla
  • 100 gram griekse yoghurt 0% vret
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout

Bereiding

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en zout. Verwarm een pan en grill de kipfilet zodat je mooie goudbruine reepjes krijgt.

Ondertussen snijd je de zoete aardappel in plakjes of in frietjes en bak je deze gaar. Je kunt deze eventueel op smaak brengen met paprikapoeder.

Meng de Griekse yoghurt en de knoflookpeder samen zodat je een knoflook sausje krijgt. Je kunt zoveel knoflookpoeder erin doen wat je zelf lekker vindt. Roer het goed samen en daar is je saus al!

Als laatste pak je een ovenschaal. Eerst doe je de zoete aardappeltjes erin, daarna de kip eroverheen waarna je eindigt met de sla bovenop. Eventueel kun je 30+ kaas erover heen doen als je dat écht lekker vindt en dan nog even in de oven.

Bestrooi het met de knoflooksaus en voilà, daar is je gezonde kapsalon! Eet smakelijk!