Gezond leven zonder soa’s

Gezond leven zonder soa’s

juni 6, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

Het oplopen van (en leven met) een van de vele bestaande Soa’s is niet bepaald een sinecure. Maar al te vaak wordt de eigenlijke ernst van de zaak onderschat. Pas wanneer zich curieuze lichamelijke verschijnselen voordoen, wat zich lang niet altijd rond het geslacht openbaart, wordt voorzichtig eens gedacht aan een bezoek aan de huisarts.

Soa’s, bestaan ze nog?

Hoor jij wel eens van iemand dat hij/zij een Soa onder de leden heeft? Tien tegen één dat dit niet het geval is. Uiteraard is het bespreken van een Soa-aandoening niet bepaald populair conversatie-materiaal. Maar. Maar dat wil niet zeggen dat er geen Soa’s meer “in omloop” zijn.

Natuurlijk bestaan Soa’s nog steeds. Binnen de media wordt er ons inziens te weinig aandacht aan geschonken. Want bepaalde Soa’s, met alle gevolgen van dien, heb je voor het leven. Dacht je ooit van het Herpes-virus af te komen? Mooi mis. Wees dus altijd zeer verstandig en neem géén risico’s die later nooit meer terug te draaien zijn.

.. Wees verstandig …

Hoe vaak ben je zelf ‘door het oog van de naald gekropen’? De meeste mensen staan er nauwelijks nog bij stil. Sinds Aids en HIV nauwelijks nog aandacht krijgen binnen de media (je hoeft er immers niet meer aan te overlijden, dus maken weinigen zich nog maar zorgen hierover, terwijl het aantal Hiv besmettingen juist jaarlijks weer toenemen ..) gaan mensen er van uit dat de ‘dreiging’ dus afgenomen is. Maar je zult het maar onder de leden hebben en je hele leven een medicijn-cocktail dienen in te nemen. Je bestaan wordt volledig afhankelijk van dergelijke medicijnen. Best een hele enge gedachte, nietwaar?

Meer weten over type Soa’s en de incubatietijd? Bezoek: Soatest24.nl