Gezond leven is opletten, niet alles eventjes on hold

Gezond leven is opletten, niet alles eventjes on hold

februari 18, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

We willen allemaal stiekem wel gezond leven, maar toch ook leuke dingen blijven doen. Voor veel mensen betekent dit dat ze wel af en toe toch die pizza willen of uit eten willen gaan zonder alleen de salade te bestellen. Niet alleen maar water en shakes willen drinken, maar soms ook een wijntje. Dat moet ook best kunnen.

Hoe kan alsnog een lekker wijntje drinken?
Waar veel mensen tegenaan lopen is dat ze zo rigoureus een veelbelovend dieet in duiken, dat ze het eigenlijk al vrij snel opgeven. Maar dat is niet de enige valkuil van een crashdieet. Zodra je na het dieet je leven weer oppakt zoals je daarvoor deed, zullen de kilo’s er ook weer zo aanvliegen. Hetzelfde geldt voor ‘dry January’. Natuurlijk is het gezonder om even geen alcohol te drinken, maar als je daarna weer vol gas wijn en andere dranken achterover slaat, heeft het eigenlijk geen zin gehad. Matigen in zowel eet- als drinkgedrag is daarom veel effectiever. Let op wat je eet en hoeveel je drinkt. Dan kun je prima dat heerlijke glas Pinot Noir of Sauvignon Blanc drinken.

Hoe houd je het bij?
Er zijn ook genoeg mensen die hun leven compleet omgooien en zo gezond bezig gaan, dat het een hele andere manier van leven wordt. Dat is knap en dat lukt niet iedereen. Zo lang je zorgt dat je alle juiste voedingsstoffen maar binnen krijgt kan dat vast wel. Toch zullen de meeste mensen eerder gebaat zijn bij goed opletten en minderen. Er zijn handige apps waar je bijvoorbeeld je calorie inname bij kunt houden. Dat is een goede manier om duidelijk te krijgen wat je per dag allemaal binnenkrijgt. Het is dan ook heel makkelijk om te zien wat je in het vervolg het beste kunt laten.