Gezond koken, hoe doe je dat?

Gezond koken, hoe doe je dat?

mei 25, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Zeker in de huidige situatie is het belangrijk dat wij gezond eten. Om gemakkelijk gezond te koken hebben wij in deze blog enkele tips verzameld om je het leven iets gemakkelijker te maken. De motivatie om gezond te eten kan een beetje laag zijn in deze tijden, en het is ook zoveel gemakkelijker om iets te bestellen. Op het internet kun je veel recepten vinden die snel gemaakt zijn, gezond zijn en enorm lekker zijn.

De hoeveelheid en ingrediënten

Het eerste waar je op moet letten om gezonder te koken, zijn de hoeveelheden. Het is erg gemakkelijk om te veel te koken. Dit zeker als je alleen voor jezelf kookt. Dit moet je leren aanvoelen. Een andere optie is om je eten te bewaren. Hier moet je wel streng met jezelf zijn zodat je niet teveel eet.

Ook belangrijk zijn de hoeveelheden van ingrediënten waarmee je kookt. Te veel zout bijvoorbeeld is niet gezond. Om gemakkelijk een gezonde maaltijd te maken begin je met plantaardige onbewerkte voedingsmiddelen zoals groenten, volle graanproducten of peulvruchten. Deze vormen de basis van je maaltijd. Ook olijfolie hoort hier bij. Je kunt best griekse olijfolie kopen. Je maaltijd kunt je dan verder aanvullen met melkproducten, vlees of vis. Een kleine tip, er zijn nog enkele gezonde griekse producten die erg lekker zijn.

De bereidingswijze

Ook de bereidingswijze heeft invloed op de gezondheid. Je kunt je eten op veel manieren maken. Denk hier aan grillen, braden, koken of stomen. Elke bereidingswijze gaat je eten een andere smaak geven. Er is niet een bereidingswijze die beter is. Elke wijze heeft zijn voordelen. Een variatie van de methoden is echter wel een goed idee. Een variatie van de bereidingswijze kan namelijk ook bijdragen tot een gezondere voeding.