Gezond eten in het buitenland, kan dat?

Gezond eten in het buitenland, kan dat?

februari 26, 2018 0 Door Roosje Broekkotte

Wanneer we op vakantie gaan vergeten we even alles wat we in Nederland doen, zo ook de gezonde levensstijl waar we ons zo aan houden. Wanneer we in Italië zijn is er overal pizza, wijn en ijs op de loer en vinden we alles lekker. Maar hoe kan je nou zó lekker genieten, en toch die gezonde levensstijl behouden?

Tips voor vertrek

Het begint allemaal al voordat je weggaat  naar de reisbestemming. Van te voren weet je al de bestemming en kan je natuurlijk googelen wat je waar kunt eten. Tenslotte kun je tegenwoordig zo gezond maken als je zelf wil. Google van te voren het restaurant waar je heen wil en bekijk de menukaarten zodat je voor geen verrassingen komt te staan wanneer je het restaurant inloopt.

Maar de reis begint al als je onderweg bent, in de auto, trein of in het vliegtuig. Mensen denken vaak, het is vakantie dus haal die krentenbollen en broodjes kaas maar tevoorschijn! Bedenk makkelijke oplossingen voor als je op reis gaat. Als je een lange reis voor de boeg hebt, denk bijvoorbeeld aan noten en gedroogd fruit. Een heerlijke snack voor onderweg!

Drink!

En dan heb ik het niet per sé over wijn, bier of cocktails. Natuurlijk is het vakantie, en moet je genieten. Maar als je overdag gewoon twee liter water drinkt, dan houd je je vocht op pijl en ben je ook sneller verzadigd van het eventuele vetrijke eten. En dan ’s avonds met je biefstukje past er natuurlijk een rood wijntje bij.

Luister naar jezelf

Luister vooral naar jezelf. Wil jij lekker een chocolade toetje eten? Dan doe je dat. Je leeft tenslotte maar één keer! Maar luister ook goed naar jezelf wanneer je iets niet wil. Doe het dan ook echt niet, want later ga je daar schuldig of teleurgesteld over voelen. Kortom: geniet van je vakantie!