Gezond eten bestellen: kan dat?

Gezond eten bestellen: kan dat?

april 15, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Soms heb je van die dagen dat je gewoon geen zin hebt om te koken. Je komt tijd tekort of je bent gewoon eens toe aan wat lekkers. Maar wat als je eindelijk met een gezond voedingspatroon bent gestart? De eerste kilo’s er af vliegen en je steeds lekkerder in je vel gaat zitten? Doe je dan alles teniet door een avondje food near me at Butlon.com op te zoeken? Welnee! Want, hoe raar het misschien ook klinkt, er zijn ook gezondere keuzes als je voor maaltijdbezorging kiest. Als je maar weet waar je op moet letten. Maar hoe doe je dat? In dit artikel geven we enkele tips!

Vraag of sausjes apart verpakt kunnen worden

Eten laten bezorgen hoeft helemaal niet zo calorierijk te zijn. Als je de juiste keuzes maakt, past dit prima bij een gezond voedingspatroon. Echte dikmakers zijn bijvoorbeeld de sauzen die bij de gerechtjes worden geserveerd. Vaak worden vlees, vis en noedels door een hele berg saus begraven. Zo maak je van een relatief gezond gerecht toch nog een calorierijke maaltijd.

Dit moet je dan ook voorkomen! Gelukkig kan je bij maaltijdbezorging meestal speciale wensen in de opmerkingen doorgeven. Geef hierbij aan dat je graag ziet dat de sausjes apart geserveerd worden. Zo kan je deze zelf doseren of besluiten om een sausje achterwege te laten. Hierdoor maak je het gerecht direct een stuk gezonder. Wat eten we vandaag makkelijk goedkoop én gezond zeg!

Bestel enkel mager vlees of vis

De meeste restaurants beschikken tegenwoordig over een zeer uitgebreide menukaart. Hierdoor is er eigenlijk voor ieder wel wat wils te vinden. Ook als je op je dieet let. Bekijk daarom of er mager vlees of vis verkrijgbaar is.

Wil je toch een wat calorierijkere snack en heb je eigenlijk zin in een lekker frietje? Bestel dan enkel de friet en laat extra saus achterwege of kies voor een light variant die je zelf al in huis hebt. Bestel daarnaast maar één snack, zodat je geen overdaad van calorieën binnen krijgt.

Laat jezelf eens een keer gaan

Het geeft echt niet als je een keer trek in lekkere dingen hebt. Een avondje helemaal losgaan is dan ook echt geen probleem. Je bent niet in één dag dikker geworden en ook niet in één dag tientallen kilo’s kwijtgeraakt. Blijf daarom realistisch. Van een enkele cheatmeal kom je echt niet kilo’s aan, zelfs niet als de weegschaal de volgende dag een andere verhaal lijkt te vertellen. Het toegenomen gewicht is enkel vocht, wat je na enkele dagen alweer kwijt bent. Bovendien kan een cheatmeal soms een positief effect op je dieet hebben. Mits je natuurlijk de discipline houdt om daarna weer op dezelfde (gezonde) voet verder te gaan. Online eten bestellen kan incidenteel dan ook zeker geen kwaad.

Lekker bewegen

Weet je dat je vanavond iets meer calorieën dan normaal gaat eten? Probeer je lichaam dan in balans te brengen door eens wat extra te sporten. Sport na of voor het eten, zodat je jezelf prettiger voelt bij het nuttigen van calorierijk eten. Bovendien is hetgeen wat je dan eventueel zou aankomen maar heel gering.