
Gestoofde groenten in rode wijn-saus
Een vegetarisch gerecht hoeft heus niet saai te zijn. Met groenten kun je namelijk onwijs veel kanten op. Dit vegetarische gerecht vol groenten heb je in een handomdraai op tafel staan en is ook nog eens onwijs lekker!
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 kilo groenten naar keuze. Ik gebruikte: 1 gele paprika, 1 rode paprika, halve bloemkool, halve broccoli, 1 aubergine en 200 gram champignons.
- 1 bouillontablet (goed voor 1 liter bouillon)
- 200 ml rode wijn
- 100 ml kokend water
- Verse peterselie
- Zout en peper
How to:
- Snijd de groenten in kleine plakjes of stukjes
- Verwarm wat (olijf)olie in een pan en fruit de ui en de knoflook op een niet al te hoog vuur
- Voeg de gesneden groenten toe en bak een paar minuten op middelhoog vuur
- Los het bouillontablet op in het water
- Giet de rode wijn en de bouillon in de pan
- Laat dit een paar minuten afgedekt gaar stoven op een middelhoog vuur
- Breng op smaak met zout en peper
- Hak de peterselie fijn en meng die vlak voor het opdienen door het gerecht
- Serveer met gebakken aardappeltjes uit de oven en een frisse salade naar keuze
Waar ingrediënten te kopen?
Alle ingrediënten kun je kopen bij de supermarkt. Tip: je hebt geschikte rode wijnen bij b.v. Wijnvoordeel en Wijnbeurs)
Eet smakelijk!