Fleur het ziekenhuis en je werkplek een beetje op

Fleur het ziekenhuis en je werkplek een beetje op

januari 30, 2023 0 Door Roosje Broekkotte

Het ziekenhuis of andere zorginstellingen zijn meestal geen fijne plekken om te zijn als cliënt maar daarnaast ziet het er vaak heel droevig en deprimerend uit. Pimp daarom je afdeling een beetje zodat cliënten maar ook het personeel een stuk positiever door het gebouw lopen. De volgende tips helpen je een handje.

Stukje natuur naar binnen brengen

Hoe mooi is het als je het gevoel van buiten zijn binnen kunt ervaren? Wanneer je in een ruimte fotobehang met een natuurprint gebruikt creëer je rust, maar is er toch voldoende om naar te kijken voor de werknemers en patiënten. Daarnaast geeft het een vrolijke touch aan een ruimte. Heb je geen mooi uitzicht? Bedruk raamstickers op maat met je eigen ontwerp, denk bijvoorbeeld aan een leuke en positieve tekst. Op deze manier worden mensen vrolijker als ze naar ‘buiten’ kijken. En daarnaast schijnt bij een raamsticker altijd de zon.

De kinderafdeling

Voor kinderen is het vaak nog treuriger dat ze in het ziekenhuis zijn. Zorg daarom dat ze zoveel als mogelijk vermaakt kunnen worden. Dit kan op meerdere manieren:

Educatieve elementen toevoegen aan printbaar behang.

Je kan met bijvoorbeeld behang veel meer dan alleen decoreren, zo kan je behang tegelijkertijd inzetten om de creativiteit en de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Je kunt bijvoorbeeld een hoek inrichten met een behang met bos vol met excotische dieren, of juist de zee vol met mooie vissen en zeedieren. Voor oudere kinderen is een wereldkaart vaak leuk en leerzaam, of een plekje met een kleurrijk alfabet of rekensommen. Op deze manier is het niet alleen vermaak, maar kan het ook educatief zijn!

Verhalen creëren met een behang

Een ander geschikt uitgangspunt bij de ontwerpkeuze is het verhaal wat je wil vertellen. Zo kan je denken aan een mooi circus met verschillende activiteiten, een sprookjesbos, of een oerwoud vol met dieren. Een behang met een verhaal is heel geschikt om een lange wand mee te behangen. De jonge kinderen zullen elementen herkennen in het behang en de oudere kinderen zijn in staat zelf verhalen te bedenken aan de hand van de figuren, voertuigen of dieren die ze zien.

Feitjes in het hele ziekenhuis

Grappige, interessante of gekke feitjes vind iedereen leuk. Daarom is het een tof idee om feitjes door het hele ziekenhuis of zorginstelling te verspreiden. Zet op elke afdeling een rollup banner met daarop leuke feitjes over deze afdeling. Het hoeft niet altijd lollig te zijn, af en toe een serieus feitje wordt ook gewaardeerd. Zorg er daarnaast voor dat je voor iedere leeftijdsgroep leuke feitjes hebt zodat iedereen vermaakt kan worden.