Eiwitten

Eiwitten

december 10, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Om spiermassa aan te komen zijn eiwitten essentieel, dit heeft te maken met het feit dat het als bouwstenen kunnen worden gezien. Dit komt omdat je lichaam het gebruikt om de spieren die afgebroken zijn weer sterker te maken. Dit is als spieren zo hard gebruikt zijn dat ze pijn doen, oftewel spierpijn, dan is er dus spierafbraak door het sporten. Om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurd zorgt het lichaam ervoor dat de spier groter terug komt. Dit is het proces van spieropbouw, en daarbij zijn eiwitten dus erg belangrijk. Eiwitten moeten ongeveer 90 gram bedragen in een dieet bij iemand die 60 kilo weegt. Een boost eiwitten zitten in nutrition poeders of pillen. Tailwind nutrition bevat ongeveer 20 gram eiwitten en het is zo weg. 

Calorieën  

Een mens heeft gemiddeld 2000 calorieën per dag nodig. Een vrouw van gemiddelde lengte en gewicht heeft bijvoorbeeld maar 1600 nodig, dus die 2000 calorieën komen vooral van mensen die veel bewegen en veel nodig hebben. Voeding waar het veel in zit is het ongezonde voedsel van de kfc of burger king. Het is niet goed om dit te veel te eten, want er zit niet veel aan voeding in en daarom is het belangrijk om gezond te blijven eten, ook als iemand graag wil aankomen. Er moeten genoeg vitamine en andere voedingsstoffen in zitten en bij een product dat te veel calorieën bevat, is er minder eetlust voor andere dingen en dan worden er calorieën misgelopen.  

Supplementen 

Er zijn verschillende supplementen om toe te voegen aan de dagelijkse voeding. Het zijn dingen als pillen, poeders of drankjes. Er zit hier van een bepaalde stof veel in om zo daarvan aan een goed aantal te komen en gezond te leven. Het is op verschillende sites beschikbaar, dus iedereen die het wil kan eraan komen. Daarom is het een goede optie om aan een dieet toe te voegen.