Een weegschaal met meetfunctie voor onder meer vetpercentage, hoe werken deze?

Een weegschaal met meetfunctie voor onder meer vetpercentage, hoe werken deze?

maart 24, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Lichaamsvet schubben, werken ze? Het antwoord is ja! Net als een gewone weegschaal voor in de badkamer, geeft een weegschaal voor lichaamsvetpercentage informatie over uw gewicht zodra u erop stapt. Een gewone weegschaal geeft het aantal van uw totale lichaamsgewicht in kilo’s of ponden aan. Maar het ontbreekt aan een aanduiding van de vet-, spier-, bot- of waterpercentages. Een lichaamsvet weegschaal geeft u meer gedetailleerde informatie over uw lichaamsgewicht. Gewicht verliezen kan in het begin verwarrend zijn, omdat veel mensen de kennis over dit onderwerp missen. Hoe is het mogelijk dat ik niet afval terwijl mijn lichaamsvetpercentage afneemt? Zodra u uw lichaam begrijpt, kan een lichaamsvetmonitor u helpen uw gezondheid te verbeteren en helpen bij het verliezen van gewicht.

Wat is een gezond lichaamsvetpercentage?

Er is een verschil tussen het gemiddelde lichaamsvetpercentage voor mannen en vrouwen. We haten het om het voor u af te remmen, maar er is niet één algemeen gezond lichaamsvetpercentage. Vrouwen hebben, en hebben ook een hoger vetpercentage nodig dan mannen. Daarnaast hangt het af van de conditie van je lichaam. Ben je een ‘couch potato’ of ben je vijf dagen per week in de sportschool? Lichaamsvetpercentages tussen 25 en 31 procent worden voor vrouwen als gezond beschouwd. Voor mannen moet een gezond lichaamsvetpercentage tussen de 18 en 25 procent liggen. Het overschrijden van deze percentages kan slecht zijn voor de gezondheid. 

Afvallen door het monitoren van lichaamsvet

Een lichaamsvetmonitor kan interessant zijn voor mensen die willen afvallen of hun conditie willen verbeteren. Het gedetailleerde overzicht kan werken als een motivator aan de ene kant en als een wake-up call aan de andere kant. Een lichaamsvetweegschaal geeft een duidelijk en nauwkeurig overzicht van uw lichaamssamenstelling. Dit kan helpen bij het afvallen. Met meer inzichten en gegevens bent u in staat om op een effectieve manier af te vallen. Het monitoren van uw lichaamssamenstelling moet in verschillende stadia van uw fitnesstraject gebeuren. Wanneer mensen trainen en hun eetpatroon aanpassen, zal het lichaamsvetpercentage afnemen. Toch betekent dit niet dat u gewicht zal verliezen. Als u uw lichaam traint, zal uw lichaam meer spieren produceren. Spieren zijn ook verantwoordelijk voor je gewicht alleen dit is een goede zaak! Met een lichaamsvetweegschaal of lichaamssamenstellingsmonitor kunt u deze ontwikkelingen volgen. Dit zal ook helpen om eventuele frustraties weg te nemen als het aantal niet afneemt.

Lichaamsvet analyseren vs. lichaamsmassa analyseren

Lichaamsvet is niet hetzelfde als lichaamsmassa. Het grootste deel van ons lichaam bestaat uit water, spieren en vet. Het lichaamsvetpercentage is een getal dat aangeeft hoeveel vet je lichaam vasthoudt.