Een gezonde levensstijl is niet duur

Een gezonde levensstijl is niet duur

januari 31, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Gezond leven? Eten kan verschillende functies hebben. Het kan als brandstof dienen om je doel te bereiken, het kan een herstelproduct zijn, het kan een troost zijn, maar ook je vijand. Voeding bepaalt voor een groot deel je gezondheid en prestatie. Door een gezond voedingspatroon loop je minder risico op tekorten, darmproblemen en andere gezondheidsproblemen, te denken aan bijvoorbeeld hart- en vaataandoeningen, diabetes etc.

Hoe gezond eet ik eigenlijk?

Deze vraag zou iedereen wel eens mogen stellen. Echter, zo gemakkelijk is deze vraag niet te beantwoorden. Tegenwoordig zijn er namelijk teveel voedingsmiddelen te koop waarvan je misschien niet eens weet dat ze ongezond voor je zijn.

Hoe gezond eet je nu werkelijk? Een ervaren en integere voedingscoach kan je helpen om deze vraag te beantwoorden. Bij veel coaches kun je eenmalig een uitgebreide voedingscheck uit laten voeren. De voedingscheck is een goede eerste stap voor mensen die gezonder willen gaan eten en leven. De voedingscoach neemt de uitkomsten In een persoonlijk gesprek met je door.

De basis: gevarieerd eten

Wanneer je problemen hebt met je gezondheid wordt er vaak als eerste gekeken naar voeding. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet. Dus niet elke dag aardappelen met vlees en groenten. Maar ook een keer pasta, vis, peulvruchten, etc. Het kan best lastig zijn om elke dag een gevarieerde maaltijd met verse producten klaar te maken. Zeker als je weinig tijd hebt, en koken bijvoorbeeld helemaal niet leuk vindt.

De uitkomst: koelverse maaltijden aan huis

Steeds meer jongeren, gezinnen en senioren genieten van het gemak van koelverse maaltijden aan huis. Kant-en-klaar, dat is toch hartstikke ongezond? De diepvriesmaaltijden in de supermarkt hebben niet het beste imago. Maar koelverse gerechten van aanbieders als Uitgekookt of Food Connect bieden tegenwoordig geweldig goede maaltijden met verse producten voor een goede prijs. Dergelijke maaltijden vind je al vanaf €6,35 per maaltijd, incl. bezorging (vaak moet je er dan wel minimaal 3 afnemen). Wil jij weten welke aanbieders er in jouw regio actief zijn? Check dan even de maaltijdbutler Maaltijdservice vergelijker. Hier tref je een overzicht met de beste aanbieders en de kosten, assortiment, proefpakket, etc.