Een gezonde koelkast en voeding

Een gezonde koelkast en voeding

mei 27, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Wil jij leren om gezond te eten, dan ben je hier op het goede adres. Veel mensen vinden het lastig om zich aan hun dieet te houden, maar ik ben ervan overtuigd dat dit komt aan het voedsel wat ze eten. Het is namelijk wel belangrijk dat je gezond eet, maar dit kan ook op een lekkere en makkelijkere manier. In deze blog ga ik jullie vertellen wat ik eet om gezond te eten maar toch tegelijkertijd ook gezond te eten. Daarnaast heb ik ook nog wat tips om een goede koelkast aan te schaffen.

Gezond eten

Er zijn veel gezonde etenswaren, maar om het makkelijk voor je te maken heb ik op een rijtje gezet wat ik meestal eet. Deze voedingswaren zijn gezond maar ook zo lekker mogelijk gehouden, je zult geen salades tegenkomen. Als je wel fan bent van salades kun je bijvoorbeeld een salade maken van sla met bijvoorbeeld kip, tomaatjes, komkommer en paprikastukjes.

In de ochtend en middag eet ik vaak graanproducten zoals muesli, granola of havermout, dit kun je combineren met wat yoghurt of kwark en als je wil kun je het wat zoeter maken met wat vruchten zoals aardbeien, frambozen of besjes. Daarnaast eet ik soms ook gewoon brood met vlees of kaas (je kan eventueel ook pindakaas kiezen), probeer hier zoetigheden zoals hagelslag of muisjes te vermijden. Ook kun je een lekker gebakken eitje of gekookt eitje op je boterham doen of apart erbij opeten. Daarnaast kun je ook rijstwafels met bijvoorbeeld een plakje kipfilet er op, dit is ook een goede voedingsbron.

Nu je weet wat je overdag kunt eten gaan we het hebben over het avondeten, welke lekkernijen kun je ‘s avonds op tafel zetten om op een gezonde manier met een volle maag de avond in te gaan. Mijn favoriet is wraps met een lekker sausje en sla op de bodem en gevuld met kip (je kan ook ander vlees kiezen) en paprika. Naast deze heerlijke wraps kun je ook rijst met vis of vlees (mijn voorkeur gaan over het algemeen naar kip) maken, hierbij kun je ook lekkere boontjes, erwtjes, broccoli, spinazie of taugé doen. Ook als je dat normaal niet lekker vindt is het lekker in combinatie met het vlees en de rijst. Je kunt ook soms pasta koken, van macaroni tot spaghetti.

En dan blijft het moeilijk om van alle lekkere tussendoortjes af te blijven, niet met deze tips! Je kunt deze slechte, ongezonde tussendoortjes vervangen met gezondere tussendoortjes. Denk hierbij aan gezonde noten en zaden, fruit, kipstokjes of een gezonde shake. Goede voorbeelden van gezond fruit zijn appels, kiwi’s, bananen, avocado’s, papaya’s, sinaasappels, mandarijnen of grapefruits. Als je een gezonde shake wilt maken kun je een shake maken met havermout of met fruit. Fruit waar ik graag shakes mee maak is het bovenstaande fruit of met citroen. Qua drinken kun je dus shakes drinken, maar het is ook belangrijk om veel water te drinken. Ook kun je groene thee of gember thee drinken, dit is ook goed voor je.

De goede koelkast

Het is lastig om de goede koelkast te kiezen, er zijn namelijk zoveel dingen waar je rekening mee moet/kunt houden. Mijn tip: kijk naar met hoeveel man je in een woning leeft, je hebt namelijk geen super grote koelkast nodig als je met één of twee man woont. Daarnaast raad ik je aan om een zuinige koelkast te kopen, eentje met een hoge energieklasse. Hier kun je namelijk jaarlijks veel geld mee besparen.