Een gezond kerstdiner

Een gezond kerstdiner

december 24, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Kerstmis is een tijd van verwennerij. Het is een tijd om de familie op te zoeken, dankbaar te zijn en eenvoudige genoegens in het leven vieren. Maar hoe doe je dat terwijl je gezond blijft eten? Volg gewoon deze feestelijke voedseltips voor een gezonder kerstdiner. 

Vlees 

Als je gevogelte als hoofdgerecht hebt, blijf dan bij het witte borstvlees, dat minder vet bevat dan het bruinere vlees. Breng het op smaak met kruiden en citroensap en snijd het zout bij het kruiden. Kies kalkoen boven meer vette vogels zoals gans of eend. Probeer een voorgerecht op basis van vis. Het eiwit in de vis zal je helpen om je te vullen, zodat je minder snel geneigd bent om te veel te eten. Witte vis bevat weinig vet, terwijl vette vis boordevol omega-3-oliën zit – die ontstekingsremmend werken en helpen om je hart gezond te houden. Koop een voedselpakket van Mega Food Stunter. Hier zit voor ieder wat wil in. Voor degene die een vette worst willen en voor de mensen die een magere kippenborst willen.  

Groenten 

Laad de helft van je bord met groenten, zodat dit een goed deel van je maaltijd uitmaakt. Probeer honingzoete wortelen, gestoofde rode kool en traditionele spruitjes om de vezels te verhogen. Onthoud: hoe kleurrijker uw bord, hoe gevarieerder uw aanbod van gezonde voedingsstoffen zal zijn. Kies voor gekookte in plaats van gebakken aardappelen. Met al deze kleine aanpassing aan het kerstdiner zal het een stuk gezonder zijn.  

Drank 

Geniet gerust van een glaasje rode wijn zonder schuldgevoel bij de maaltijd, aangezien alcohol de ijzeropname verhoogt. Maar vermijd alcohol voor het eten. Het drinken van alcohol op een lege maag versnelt de opname in de bloedbaan en werkt ook als eetlustopwekker. Dit kan ervoor zorgen dat je veel vette dingen gaat eten.