Een foutloos event plannen

Een foutloos event plannen

juni 25, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Een feest of event plannen is geen gemakkelijke taak. Dit zeker niet als je het voor de eerste keer doet. Er kan veel fout gaan als je niet goed plant en alles bijhoudt zoals je uitgaven. Gelukkig zijn wij er om jou enkele handige tips mee te geven. Met deze tips wordt jouw feest gegarandeerd een groot succes.

Begin op tijd

Je zult veel tijd nodig hebben om je feest te plannen. Begin dus goed op tijd. Reken uit hoeveel tijd je nodig hebt en zet hier dan nog een paar weken bij. Zo weet je zeker dat je niet onder stress komt te staan, omdat het feest er al bijna plaatsvindt, hoewel je nog niet eens klaar bent met plannen.

Wat wil je?

Wat voor een feest wil je organiseren? Hou even een brainstormsessie om dit uit te zoeken. Wil je eten organiseren? Als ja, wat voor eten? Je kunt hier bijvoorbeeld voor een gave dinnershow kiezen of misschien toch liever alleen snacks aanbieden met de hulp van een catering bedrijf. Dit zul je feest helemaal veranderen. Het is dus belangrijk dat je weet wat je van je feest verwacht.

De locatie

De locatie is een van de belangrijkste onderdelen van een feest. Is de locatie niet goed, of niet goed toegankelijk? Dan wordt het niets met je feest. Probeer z.s.m. de locatie te regelen. Zodra je deze hebt, kun je verder gaan met je planning. Want alleen zo weet je bijvoorbeeld hoeveel plaats je hebt. Dat is belangrijk om te weten voor de gastenlijst.

De uitnodigingen

Of mensen komen of niet hangt veel samen met hun planning. Hebben ze al iets gepland die dag, kunnen ze natuurlijk niet komen. Verstuur de uitnodigingen dus goed op voorhand. Zo weten ze al vooraf wanneer je feest is en zullen ze dat datum vrij houden.