Een BBQ-feest organiseren: tips voor een onvergetelijke ervaring

Een BBQ-feest organiseren: tips voor een onvergetelijke ervaring

oktober 31, 2023 0 Door Roosje Broekkotte

De zomer komt eraan en het is tijd voor een goed BBQ-feest met vrienden en familie. Er is niets beter dan de geur van gegrild vlees, terwijl iedereen gezellig kletst en lacht.Het organiseren van een BBQ-feest vereist wat planning en voorbereiding. Er is altijd iemand die een nieuwe grill wilt uitproberen of het initiatief neemt om iedereen te verzamelen voor een gezellige dag. Het is een goed idee om de host te verrassen met een cadeau. Tegenwoordig kun je een BBQ cadeau online kopen

Kies voor kwalitatief goed vlees

Het belangrijkste van elk BBQ-feest is natuurlijk het vlees. Je kunt besparen op veel dingen, maar goed vlees is het waard om in te investeren. Ga voor vers en lokaal, het maakt echt een verschil in smaak. Denk aan sappige steaks, gemarineerde kippenvleugels en smaakvolle worstjes. Het kan ook verstandig zijn om een vis of vegetarische alternatieven toe te voegen voor degenen met een andere voorkeur. Vergeet de marinades en kruiden niet. Ze kunnen een eenvoudig stuk vlees veranderen in een culinair hoogstandje.

Stel een budget op voor drank

Frisdrank en alcohol kunnen snel oplopen qua kosten. Het is gemakkelijk om hier overheen te kijken, maar voor een groot feest kan dit een behoorlijke uitgave zijn. Maak een inschatting van hoeveel elke gast waarschijnlijk zal drinken. Een goede regel is om uit te gaan van twee tot drie drankjes per persoon voor het eerste uur en daarna één drankje per uur. Houd ook rekening met de verschillende voorkeuren van mensen. Sommigen houden van bier, anderen van wijn of cocktails. Koop in bulk om wat geld te besparen en vergeet niet om ook wat alcoholvrije opties te hebben.

Overweeg een partytent voor verkoeling

Een partytent is een ideale toevoeging voor je BBQ-feest. Het biedt niet alleen schaduw op hete zomerdagen, maar het kan ook bescherming bieden tegen onverwachte regenbuien. Je kunt er eentje huren of investeren in een goede tent die je meerdere keren kunt gebruiken. Zorg ervoor dat je er voldoende stoelen en tafels onder plaatst zodat gasten comfortabel kunnen zitten en eten.

Wees voorbereid op het Nederlandse weer

Het weer in Nederland kan behoorlijk wisselvallig zijn, zelfs in de zomer. Het ene moment kan het zonnig en warm zijn en het volgende moment kan er een flinke regenbui vallen. Het is altijd een goed idee om een backupplan te hebben voor als het weer niet meewerkt. Misschien kun je een deel van het feest naar binnen verplaatsen of zorgen voor voldoende paraplu’s en poncho’s voor je gasten. Wat het weer ook doet, met een beetje voorbereiding kun je ervoor zorgen dat je BBQ-feest een groot succes wordt.