Echt gezonde chips, bestaat zoiets?

Echt gezonde chips, bestaat zoiets?

januari 26, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

Veel mensen zoeken ernaar: gezonde chips. Want ja, we willen wel gezond leven, maar we houden ook heel veel van tussendoortjes en snacks die niet zo gezond voor ons zijn. Ja, we weten het wel, een appel of een wortel is het gezondst als tussendoortje. Alleen vinden de meeste kinderen en volwassenen dit niet een verwennerij. Het liefst kiezen we voor snacks die veel suikers en vetten bevatten, zoals chips. Dit hoeft niet langer een probleem te zijn met de verantwoorde chips van Food2Smile!

Gezonde lifestyle

Naast voldoende bewegen en gezond eten en drinken, is het namelijk helemaal prima om af en toe chips te eten. Maar als je chips eet, kies dan wel voor gezondere chips.

Bij Food2Smile doen zij dingen graag een beetje anders zodat jij guilt-free kan genieten van chips. Gezond leven is belangrijk, maar daar kan best een verantwoord tussendoortje bij op zijn tijd. De popped chips van Food2Smile bevatten heel weinig vet. Tot wel 60% minder vet dan gefrituurde chips. Door de chips te maken van half aardappel en half soja is het een bron van eiwitten en is de chips ook nog eens vezelrijk.

Daarnaast laat Food2Smile chips poppen in plaats van te frituren. Poppen kun je vergelijken met het poppen van popcorn. Niet gebakken in vet dus, maar gepopped in de oven. Hierdoor bevatten ze heel weinig vet. Dit maakt de chips gezonder dan veel alternatieven die er te koop zijn. Gezonde chips bestaat niet, maar gezondere chips bestaat dus wel!

Ontdek op het etiket hoe (on) gezond chips is

Het etiket van een product lezen, geeft je veel nuttige informatie. Zo ontdek je dat in een eenpersoonszakje Food2Smile paprika chips van 25 gram slechts 2,7 gram vet zit. Een zakje gefrituurde aardappel paprika chips bevat gemiddeld rond de 8 gram vet. Draai maar eens een gemiddeld zakje chips uit de supermarkt om voor de ingrediënten en voedingstoffen. Dan zul je zien dat er per zakje chips gemiddeld slechts 1,6 gram aan eiwitten in een portie zitten. In een zakje van 25 gram popped chips van Food2Smile zit 4,6 gram eiwitten. Bovendien bevat een zakje chips van Food2Smile 2,1 gram vezels, waar de reguliere zakjes chips vaak nog niets eens op de helft van dit aantal vezels uitkomen.

Daarnaast zijn de chips van Food2Smile een stuk gezonder, omdat de chips geen toegevoegde suikers bevatten. Lekker, gezonder én ook nog een glutenvrij.

Is het hiermee gezonde chips? Dat zul je Food2Smile niet horen zeggen, maar chips is op deze manier wel een stuk gezonder. Naast vette en suikerrijke chips, kun je nu ook kiezen voor een verantwoord alternatief.

De gezondere chips van Food2Smile kun je heel makkelijk in de webshop kopen. In the mood for something good?