Duitse gevulde paprika

Duitse gevulde paprika

maart 29, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Paprika’s worden heel vaak gebruik in gerechten als macaroni en verschillende stoofpotten, waarbij de paprika grofweg in stukjes wordt gesneden en meegebakken.

Veel meer wordt met deze groente, je kun het natuurlijk ook een vrucht noemen, niet gedaan.

En dat is jammer, want de vrucht van de paprika kun je heerlijk vullen. Je hoeft eigenlijk alleen maar de bovenkant met de steel eraf te snijden, en zaad en zaadlijsten te verwijderen.

Daarna kun je de paprika vullen met verschillende andere ingrediënten. In dit recept laten we zien hoe in Duitsland de gevulde paprika wordt gemaakt.

Maar, dit is slechts één manier om de gevulde paprika klaar te maken. Er zijn dus veel meer mogelijkheden. In principe kun je de paprika vullen met alle soorten groenten, vlees, en zelfs met rijst, aardappelen, en andere granen.

Gewoon proberen dus, want paprika is ontzettend gezond, en erg lekker. Eet smakelijk alvast.

Hoe maak je deze gevulde paprika klaar?

Ingrediënten

  • 500gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 75gr Italiaanse kruiden (diepvries)
  • halve tl kerrie poeder
  • peper en zout
  • 4 grote paprika (kleur naar keus: geel, rood, oranje)
  • 500gr tomatenblokjes (2 pakjes)
  • 1 el tomatenpuree

Bereiding

  1. Meng het gehakt en de Italiaanse kruiden.
  2. Voeg het ei, kerriepoeder, zout en peper toe.
  3. Snij de bovenkant van de paprika.
  4. Maak de paprika van binnen schoon en verwijder de steel.
  5. Vul de paprika’s met het mengsel.
  6. Pak een pan waarin de paprika’s naast elkaar kunnen staan.
  7. Vul de pan met de tomatenblokjes en tomatenpuree.
  8. Plaats de gevulde paprika’s in de pan en schep een beetje van de saus over de paprika.
  9. Wacht tot de saus kookt, plaats een deksel op de pan en zet het vuur laag.
  10. Laat het geheel 30 minuten koken en roer regelmatig de saus even om.