Dol op wijn en dessert? Bestel dan een heerlijke dessertwijn voor bij jouw favoriete dessert

september 2, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Eens heerlijk gaan eten met een lekker wijntje en een goed dessert erbij, dat moet kunnen, toch? Als je van wijn en dessert houdt, dan moet je misschien eens een typische dessertwijn proberen en bestellen? Zo is er de Tokaj dessertwijn, een van de oudste en bekendste dessertwijnen in Europa die door menig zeer bekende figuren uit het verleden gedronken werd. Ideaal voor bij hardere desserts zoals kazen, maar evengoed voor bij een chocolademousse of een dessert met appel! 

Tokaj 

Tokaj is het oudste wijngebied uit Hongarije en dit eigenlijk van heel Europa. Het is geclassificeerd en dit zelfs meer dan 120 jaar eerder dan Bordeaux, wat je waarschijnlijk niet zou verwachten. Heel veel belangrijke mensen uit het verleden waaronder pausen en koning Leopold XIV waren vaste klant. Er zijn verschillende soorten Tokaj wijnen, waardoor er voor iedereen wel wat wils is. Het enige dat je hoeft te doen is hem online bestellen op tokajwijn.nl, de Tokaj specialist zowel in Nederland als België. 

Dessertwijn bestellen 

Je zou misschien denken dat een dessertwijn alleen maar lekker smaakt bij een dessert, maar dat is natuurlijk niet zo. Het smaakt niet alleen heerlijk bij lekkere desserts zoals chocolademousse, een fruit gebak of hartige kazen. Ook is een dessertwijn lekker bij gerechten waar appel in verwerkt is. Dit omdat de zuurtegraad van de wijn heerlijk past bij de subtiele zure toets van appel in gerechten. Of je nu dus van dessert houdt of niet, er is geen reden dat je kan tegenhouden om de Tokaj dessertwijn niet te bestellen! Dessertwijn bestellen is dus de boodschap. 

Duurste dessertwijn ter wereld 

Natuurlijk hoef je geen fles dessertwijn van Tokaj te kopen als je daar niet de middelen voor hebt. Je zal het misschien moeilijk geloven, maar voor een fles Tokaji Natur Eszencia betaal je al gemakkelijk 1000 euro per liter. Je moet dus eigenlijk al wel een kenner zijn en weten wat je aan het drinken bent alvorens je deze fles gaat aankopen. Er zijn natuurlijk gelukkig wel goedkopere wijnen te bestellen op tokajwijn.nl. Je kan ook al een flesje aanschaffen voor ‘maar’ 229 euro. Laat het smaken! 

Metatitel: Geniet bij een heerlijk dessert of gerecht met appel van de Tokaj dessertwijn! Metatekst: Tokaj, het oudste wijngebied in Hongarije, daar komt de heerlijke Tokaj dessertwijn vandaan. Niet alleen lekker bij chocolade of kazen, maar ook bij heerlijke hoofdgerechten!