
Dit zijn de allerlekkerste barbecue gerechten
Organiseer je een barbecue voor vrienden of familie, dan wil je er natuurlijk een onvergetelijke avond van maken. En dus ga je op zoek naar de allerlekkerste gerechten om tijdens een barbecue te serveren. Dit kunnen zowel klassiekers als nieuwe, trendy recepten zijn. In dit artikel lees je over een aantal gerechten dat het op elke barbecue goed doet. Streef je naar gegarandeerd succes, overweeg deze tijdens je barbecue dan ook zeker te bereiden. Bij bbq-zaak.nl vind je al je benodigdheden.
Kip op bierblik
Het klinkt grappig en ziet er eigenlijk ook wel zo uit: de kip op het bierblik. Ook als je niet van bier houdt is het een aanrader. Het bier stoomt de kip van binnen gaar en verdampt niet. Een biersmaak zal je dan ook niet proeven. Het resultaat van deze werkwijze is een overheerlijk gegaarde, malse kip met een krokante buitenkant. Precies zoals de kipliefhebber het dus wil. Je brengt de kip aan de binnen- en buitenkant op smaak met kruiden naar keuze.
Zalmpakketje
Heb je zin in eens wat anders dan vlees, kies dan voor een stukje vis. Zalm bijvoorbeeld. Behalve smakelijk is deze vis ook nog eens heel gezond. Je bereidt hem verpakt in aluminiumfolie. Je wrijft de zalm in met olijfolie, peper en zout. Fijngesneden bosui, dunne plakjes citroen, basilicum, peterselie en bieslook breng je aan beide kanten van de zalmmoot aan. Om het helemaal af te maken, bereid je voor deze zalm een speciaal sausje van yoghurt, knoflook, peper, zout en dille.
Garnalenspiesjes
Niet alleen zalm doet het goed op de barbecue, ook kleinere vissoorten zoals garnalen weten flink wat fervente barbecueërs te bekoren. Garnalen met een pittige en tegelijkertijd frisse smaak doen het eigenlijk altijd wel goed. Maak een mengsel van citroensap, olijfolie, verse rode peper, knoflook en peterselie en je hebt de ideale combinatie te pakken. Natuurlijk geldt ook hier, dat het het beste is om de garnalen vooraf te marineren. Zo is elke hap van deze intense smaak doordrongen.
Heksenkaas
Het is en blijft een gekke naam: heksenkaas. Echter doet het sausje zijn naam wel eer aan, want het smaakt magisch. Zeker als je het zelf maakt. Bovendien is jouw homemade variant ook nog eens een stuk gezonder dan de kant-en-klare bakjes die in de supermarkten worden verkocht. Voor een flinke bak gebruik je 300 gram roomkaas en 150 gram yoghurt. Daar voeg je peterselie, knoflook, peper en zout en bosui of prei naar smaak aan toe. Heksenkaas gebruik je als dip voor groenten of stokbrood.
Bbq kookboeken om je kennis en vaardigheden uit te breiden
Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Dan kun je bij bbq-zaak.nl ook kiezen uit een breed aanboek bbq kookboeken. Barbecueën is de laatste jaren uitgegroeid tot iets dat veel meer dan alleen een zomerse hobby is. Wil je je barbecue vaardigheden verder ontwikkelen, je gasten van verrassende gerechten voorzien en alles te weten komen hoe je elk product op de beste manier kunt bereiden? Dan is een kookboek een echte must.