Dit moet je weten over Ben en Jerry-ijs!

Dit moet je weten over Ben en Jerry-ijs!

augustus 20, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Hmm… op een zomerse dag is niets zo lekker als een verfrissend ijsje. Wil je een softijsje, waterijsje of toch liever schepijs? Of beter nog: Ben en Jerry-ijs! Ben en Jerry is een erg populair ijsmerk. De ijsjes zijn overal te verkrijgen. Heb je een bedrijf en wil je grote aantallen tegelijk inkopen bij een groothandel? Dan ben je bij Ijsexpress aan het goede adres. Je hebt waarschijnlijk vast al weleens de ijsjes van Ben en Jerry geprobeerd, maar de kans is groot dat je weinig over het merk zelf weet. Daar komt verandering in door het lezen van dit artikel!

Hoe is Ben en Jerry ontstaan?

Ben en Jerry werd in 1978 opgericht door twee Amerikaanse jeugdvrienden: Ben Cohen en Jerry Greenfield. Ze zaten op dezelfde high school, maar gingen daarna hun eigen weg. Totdat ze elkaar in 1978 weer tegenkwamen en besloten om een ijsbedrijf op te zetten. De vraag naar hun ijs werd in de jaren erna steeds groter, waardoor de oprichters besloten om aandelen te verhandelen. Ook werd het ijsmerk steeds bekender in het buitenland. Sinds 1996 is het ijs ook in Nederland te verkrijgen. In augustus werd Ben en Jerry verkocht aan Unilever. Ook wordt het ijs inmiddels in Nederland geproduceerd.

Het ijs

Het ijs van Ben en Jerry is immens populair. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de kwaliteit, maar ook vanwege de duurzame manier van produceren. Ben en Jerry bestaat uitsluitend uit fairtrade ingrediënten. Ook zijn er verschillende vegan varianten te verkrijgen, zoals de Dairy Free Chocolate Fudge Brownie. De meest bekende smaken van Ben en Jerry zijn Cookie Dough, Chocolate Fudge Brownie en Caramel Chew Chew. Maar er zijn nog veel meer smaken verkrijgbaar. Bovendien wordt er onderscheid gemaakt in verschillende lijnen waaronder topped  (ijs met een dikke laag chocolade), shorties (een bakje ijs voor één persoon) en cored (met een zachte, dikke kern van karamel).