Dit is de beste voeding voor het opbouwen van spiermassa

Dit is de beste voeding voor het opbouwen van spiermassa

oktober 3, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

Wil je graag spiermassa opbouwen? Dan moet je ervoor zorgen dat je het juiste dieet volgt. Het eten van de juiste voeding is cruciaal voor het opbouwen van spiermassa. In dit artikel geven we je een overzicht van de beste voeding om spiermassa op te bouwen.

Eiwit 

Eiwit is essentieel voor het opbouwen van spiermassa. Wanneer je traint, maak je kleine scheurtjes in je spieren. Om je spieren te laten herstellen en groeien, hebben ze eiwitten nodig. Je moet streven naar 1 tot 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Goede eiwitbronnen zijn kip, rundvlees, vis, kwark en peulvruchten. Voor het snel en simpel binnenkrijgen van extra eiwitten is een van de beste eiwitshakes een goede toevoeging aan je dagelijkse voeding.

Koolhydraten 

Koolhydraten zijn ook belangrijk voor de opbouw van spiermassa. Koolhydraten helpen je glycogeenvoorraden aan te vullen, die uitgeput raken als je traint. Glycogeen is opgeslagen glucose die wordt gebruikt voor energie. Het eten van koolhydraten na een training bevordert het herstel en de groei. Je moet streven naar 2-3 gram koolhydraten per kilo lichaamsgewicht. Goede bronnen van koolhydraten zijn fruit (bananen), groenten, graanproducten en peulvruchten.

Vet 

Vet wordt vaak gedemoniseerd in de fitnesswereld, maar het is eigenlijk een belangrijke macronutriënt voor de opbouw van spiermassa. Vet helpt je lichaam bepaalde vitaminen en mineralen (zoals vitamine A, D, E en K) te absorberen die essentieel zijn voor spiergroei. Probeer te streven naar een vetgehalte van 0,5 tot 1 gram per kilo lichaamsgewicht. Goede bronnen van vet zijn avocado’s, noten, zaden en oliën.

Conclusie 

Als je spiermassa wilt opbouwen, zorg er dan voor dat je een dieet volgt met veel eiwitten en koolhydraten en een kleine hoeveelheid goede vetten. Het eten van de juiste voeding is essentieel voor het verkrijgen van vetvrije spiermassa. Door te focussen op bovenstaande voedingsstoffen, en natuurlijke intensieve krachttrainingen, ben je in een mum van tijd op weg om je fitnessdoelen te bereiken! Meer weten of fitness en voeding? Ontdek alle tips voor een gezonde levensstijl!