Diëten? 3 tips voor alcohol in een dieet

Diëten? 3 tips voor alcohol in een dieet

september 27, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Wil je graag afvallen, maar vind je het moeilijk om alcohol te vermijden? Bepaalde soorten drank bevatten erg veel calorieën en kunnen er bij regelmatig gebruik voor zorgen dat je gewicht aankomt. Alcoholische dranken worden veelal gedronken tijdens stappen, op een feestje of bij de barbecue. Allemaal hele gezellige gelegenheden waar het vaak niet bij een drankje blijft. Tijdens een dieet hoef je de fles wijn niet altijd dicht te laten. Wij geven je drie tips die je kunnen helpen bij het combineren van alcohol met je dieet.

Drink met mate

De meest voor de hand liggende, maar misschien ook wel de belangrijkste tip bij het combineren van alcohol met je dieet: drink met mate. Ook als je niet op dieet bent, is het verstandig om met mate te drinken. Drink je graag alcohol? Gun jezelf dan af en toe een drankje en geniet er dan ook van. Voel je niet schuldig als je een alcoholisch drankje besteld op het terras. Zo nu en dan een glaasje wijn of een flesje bier heeft namelijk weinig tot geen effect op je dieet. Je kunt dus gerust witte wijn bestellen.

Sla een keertje over

Het is dus helemaal niet erg als je af en toe een drankje neemt, maar sla ook eens een keertje over. Ben je gewend om elke dag een wijntje bij het eten te drinken? Maak dan bijvoorbeeld de afspraak met jezelf dat je drie dagen in de week de alcohol in de kast laat staan. Hiermee train je je discipline en bewijs je ook nog eens aan jezelf dat je geen alcoholverslaving hebt. Zoals met bijna alles binnen een dieet is het belangrijk om je aan bepaalde maatstaven te houden. Drink niet een hele fles Tokajwijn in je eentje op en drink geen liters bier op een avond. 

Let op de calorieën

Als je wilt afvallen, zul je op de calorieën moeten letten. Niet alleen op de calorieën van je maaltijden, maar ook van de drankjes die je drinkt. De ene alcoholische versnapering bevat meer calorieën dan de andere. Champagne bevat bijvoorbeeld maar 77 kcal per glas terwijl rode wijn al 155 kcal bevat. Denk bewust na over de keuze van de soort alcohol. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld het toetje over te slaan en in plaats hiervan een extra biertje te nemen.