Deze bezorgmaaltijden zijn lekker én gezond

Deze bezorgmaaltijden zijn lekker én gezond

januari 24, 2023 0 Door Roosje Broekkotte

Als je geen zin hebt om te koken is het wel zo makkelijk om wat lekkers te laten bezorgen. Dan denk je al snel aan een pizza, kebab of friet. Inderdaad, dit is zeer smakelijk, alleen niet zo gezond. Voor een keer maakt dit natuurlijk niet uit, maar als je meerdere keren per week dit soort maaltijden laat bezorgen, ga je dit snel aan lichaam merken, en zien. Dat het ook anders kan, bewijzen deze bezorgmaaltijden. Ze zijn namelijk lekker én gezond.

Sushi

Sushi? Is dat echt gezond? Sushi kan zeker gezond zijn, maar dit is wel van een aantal factoren afhankelijk. Het van oorsprong Japanse gerecht wordt ongezond door bepaalde toevoegingen, zoals suiker, vette sauzen en sojasaus met te veel zout. Ook de bereidingswijze is afhankelijk van de vraag of sushi echt goed voor je is.

Als je sushi wilt laten bezorgen, probeer dan te kiezen voor een gezonde vulling. En het helpt ook mee als niet iedere sushi op basis van witte rijst is. Als je een goede samenstelling hebt, krijg je niet te veel calorieën binnen, maar wel volop eiwitten, omega 3-vetzuren en vitamines. Het voordeel van sushi is dat het in vrijwel elke plaats te bestellen is. Wil je bijvoorbeeld sushi in Den Bosch laten bezorgen, dan kun je online het aanbod vinden.

Thais

De Thaise keuken is een van de gezondste die er is. Wokgerechten met zilvervliesrijst zijn erg gezond, net als spring rolls gemaakt van rijstpapier. En een Thaise salade is dat eveneens. Als je gezond Thais wilt eten, kun je de currygerechten op basis van kokosroom het best overslaan. Maar verder kun je redelijk los gaan. En het prettige van Thais is dat je zowel pittig als mild gekruid kunt eten.

Italiaans (dus toch)

Een pizza kan best gezond zijn, maar bevat wel altijd een flinke bom deeg, en daarmee aardig wat calorieën. Maar Italiaans kan ook zeker goed voor het lijf zijn. Volkoren pasta, verse tomatensaus en groente zijn hartstikke goed voor je. In het betere Italiaans restaurant staat dit op de kaart. Helaas is het nog steeds zoeken naar een net zo lekker alternatief voor tiramisu.

De Hollandse pot

Soms hoef je helemaal niet ver over de landsgrenzen te kijken om inspiratie voor een maaltijd op te doen. In veel plaatsen kun je ook gewoon de Hollandse keuken bestellen. En dan gaat het niet over een kroket, maar over een lekkere boerenkool of zuurkool. En als je er een stukje vlees bij bestelt, is kip de beste optie. Rund kan ook, met mate. Varkensvlees is misschien wel lekker, maar niet de gezondste keuze.

Mexicaans

Voor zowat ieder land geldt dat de keuken gezonde en minder gezonde gerechten heeft. In Mexico gebruiken ze bijvoorbeeld veel bonen. Die zijn erg goed voor je. Een wrap is ook zeker niet slecht, mits je voor een volkoren wrap kiest. Probeer de kaas en het vlees te beperken en je kunt van een gezonde Mexicaanse maaltijd genieten.