Detoxen met Gember

Detoxen met Gember

januari 25, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

Gember

Gember is de wortelknol van de gemberplant en  wordt al eeuwenlang gebruikt. Zo gebruikte men dat vroeger vooral als smaakmaker. Tegenwoordig kun je gember op allerlei manieren consumeren en we vertellen je graag over de voordelen hiervan!

Wat doet gember?

Gember staat bekend om zijn pittige smaak, dit komt door de stof gingerol, het activeert namelijk een receptor in de mond.
Gember bevat onder meer ook verschillende mineralen en vitamines zoals vitamine C, vitamine B6, calcium magnesium. Mineralen zijn belangrijk voor het reguleren van enzymen en hormonen en het lichaam. Vaak wordt ook gezegd dat de stoffen in gember anti ontstekings en antibacterieel zouden  werken tegen ziektes,  echter zijn de studies die hiernaar zijn gedaan niet representatief voor ons als mens, de studies zijn namelijk in reageerbuizen gedaan. Uit onderzoeken zijn wel gebleken dat gember goed kan helpen tegen misselijkheid en een positieve werking heeft op het maag-darmkanaal , dit komt door een stofje in gember die zich gedraagt als serotonine, hierdoor neemt het gevoel van braken af. Daarnaast bevat gember belangrijke antioxidanten die ons weer beschermen tegen vrije radicalen. 

Pas wel op met het consumeren van gember als je bloedverdunners gebruik, dit kan namelijk effect hebben erop, bespreek dit dus altijd met je medische arts.

Gember Shots

Tegenwoordig kun je gember op verschillende manieren toepassen, populair is bijvoorbeeld gemberthee en gember shots.
Gember Shots zijn steeds populairder geworden, dit komt door het mooie aspect dat je je dagelijks dosis gember makkelijk binnenkrijgt. Daarnaast kan gember ook werken als een soort koffie in de ochtend maar dan zonder cafeïne. Dit komt door de enorme pit en spice  die het shotje geeft. 

Gemberthee

Makkelijk en toegangelijk om thuis te maken is gember thee. Het enige wat je nodig hebt is verse gember en kokend water! Verse gember kun je gewoon uit de supermarkt halen. Snijd vervolgens de gember in dunne schijfjes, verwijder daarbij ook de schil en het kan zo gelijk in je kopje thee. Je kunt de gember a 5 minuten laten intrekken en daarna verwijderen, je kunt er ook voor kiezen om de gember erin te laten afhaleijk van hoe sterk je de  smaak wilt. 

Lekker om hierbij te voegen is honing en/ of citroen, daarbij krijg je ook nog eens meer voedingsstoffen binnen!

Detox en gember goede combinatie? 

Om je lichaam zo goed als mogelijk te reinigen is een detoxkuur van 5 dagen uiterst geschikt. In de detox sapkuren van Dr. Blend zitten gember shots maar ook sappen gecombineerd met gember verwerkt. Detoxen is goed voor je mindset en is bedoeld om je levensstijl een gezonde boost te geven.