Detox kuur; dit is wat je moet weten

Detox kuur; dit is wat je moet weten

februari 25, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Iedereen heeft wel eens van detoxen gehoord. Detoxen wordt steeds bekender en gemakkelijk om zelf uit te voeren waardoor meer mensen zijn geïnteresseerd om het wel eens te proberen. In dit blog gaan we verder in op alle aspecten die belangrijk zijn voor als je wilt detoxen.

Wat is detox kuur nu eigenlijk?

Een detox kuur zorgt ervoor dat je lichaam wordt ontgift en ontslakt, je lichaam gereinigd wordt en de meeste opgestapelde stoffen worden uitgestoten. Je lichaam heeft zelf ook een bepaald reinigingsproces waardoor veel schadelijke stoffen al worden uitgestoten, toch kan het zijn dat er nog schadelijke stoffen achterblijven. Hier kan een detox kuur goed op inspelen. De kuur bestaat uit een dieet, supplementen en eventueel een darmspoeling. Om te beginnen aan het detox kuur is het belangrijk dat je je aan enkele regels houdt. Een dieet bestaat bijvoorbeeld vaak alleen uit vloeibaar eten, dit kunnen sappen of smoothies zijn. Een andere regel is ook dat je geen vlees mag eten.    

Wat zijn de voor- en nadelen van detoxen?

Ieder lichaam reageert anders op een detox kuur waardoor ook de voor- en nadelen voor iedereen anders kunnen zijn. Een voordeel kan zijn dat je door een detox kuur gewicht gaat verliezen. Je volgt voor een bepaalde periode een dieet waarbij de slechte voedingsmiddelen worden uitgesloten, zoals suikers en koolhydraten. Een ander voordeel voor veel mensen is dat detoxen je lichaam de kans geeft om te herstellen. Een veel voorkomende reden voor veel mensen is dat een detox kuur je lichaam helemaal reinigd en je stofwisseling de kans krijgt zich te herstellen waardoor je daarna weer opnieuw kan beginnen. Je lichaam krijgt als het ware een re-start. Het derde voordeel hangt samen met de eerdere voordelen, doordat je lichaam zich hersteld en je een ander dieet volgt krijg je uiteindelijk meer lichamelijke- en geestelijke energie.

Er zijn ook een aantal nadelen die je kunt overwegen voordat je begint met een detox kuur. Tijdens een detox kuur ga je gewicht verliezen, maar is maar voor een korte termijn omdat je je eetpatroon voor een kortere periode aanpast. Het is daarom belangrijk dat je voor en na je kuur je eetpatroon aanpast zodat je niet in je oude gewoontes valt. Tijdens je detox kuur is het ook belangrijk dat je een gevarieerden kuur volgt. Je krijgt een stuk minder suikers en koolhydraten dan je normaal gesproken inneemt waardoor het kan zijn dat je vermoeid en lusteloos wordt. Een goed gevarieerd dieet kan dit voorkomen.

Het beginnen van een detox kuur

In een eerder deel is al naar voren gekomen dat het belangrijk is dat je een gevarieerd dieet moet volgen, maar het is ook belangrijk dat je een goede voorbereiding en afbouw hanteert. Je gaat een compleet ander dieet volgen waardoor je in je voorbereiding je oude eetpatroon geleidelijk moet afbouwen. Je lichaam kan zich dan gemakkelijker aanpassen aan de detox kuur. Innerwave biedt verschillende supplementen aan die je kunt innemen in je voorbereidingsfase waardoor je lichaam al begint met het reinigingsproces.

De voorbereidingsfase is belangrijk, maar ook het afbouwen is even belangrijk. Je lichaam moet weer wennen aan vast voedsel in plaats van het vloeibare eten die je tijdens je kuur hebt gebruikt. Je kan binnen ongeveer 4 dagen weer langzaam een gezond en gevarieerd voedingspatroon oppakken.

Wil je nu ook graag een keer een detox kuur uitproberen? Innerwave biedt verschillende supplementen, handleidingen en detox kuren zodat je de beste begeleiding krijgt.