Dé truc om nooit meer te vergeten gezond te eten!

Dé truc om nooit meer te vergeten gezond te eten!

mei 17, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

We weten het diep in ons hart allemaal wel; We moeten gezond eten. Iedere dag minstens 200 gram groenten en twee stuks fruit. Toch is dit in de waan van de dag vaak een uitdaging. Een uitdaging die ook nog eens veel tijd kost. 

Van het verzinnen van het (gezonde!) menu tot het doen van boodschappen, en dan hebben we het nog niet eens over het bereiden gehad. Vervolgens is het altijd maar weer afwachten wat de ‘mee-eters’  van het resultaat vinden. 

Toch zijn er oplossingen te verzinnen die tijd, geld en irritaties wegnemen en toch gezond zijn.

Geef mij een box

Ongetwijfeld is jou op straat wel eens een folder in de handen geduwd van een maaltijdbox leverancier. Naast een landelijke, zeer bekende maaltijdbox zijn er tegenwoordig veel meer soorten op de markt. Van de veganistische- tot de éénpersoonsbox, voor iedere eter een eigen box. 

Bijna alle boxen geven aan gezond te zijn, let hier echter wel goed op bij het afsluiten van een abonnement. Dat is namelijk in veel gevallen nodig, een abonnement. Het aantal dagen per week is ook vooraf vaak bespreekbaar, van de ene kant handig maar dit beperkt ook wel weer de flexibiliteit. Kortom, let goed op de kleine lettertjes voordat jij je verbindt aan een box. 

En de ingrediënten?

Dat is ook bij veel boxen nog een dingetje. Omdat je de box vooraf geleverd krijgt is het in veel gevallen zo dat je een aantal producten nog dagvers moet aanschaffen. Dit schuurt vaak met het tijdbesparende effect wat je hoopt te hebben met een maaltijdbox. Je zult natuurlijk altijd zien dat juist dát ingrediënt uitverkocht is. 

Het alternatief is kant-en-klare maaltijden in de supermarkt kopen, maar dan komen we al snel bij het punt van (on)gezond. Doordat deze lang houdbaar moeten zijn, valt hierover zeer te twisten. En nadeel; Je moet alsnog naar die winkel.

Alleen nog maar een dekje op tafel

Het concept wat het meest aansluit op gezond, gemakt en verantwoord? Tafeltje dekje! Zij zijn werkelijk een topper waar het gaat om verantwoorde maaltijden aan huis. Zoekend naar nadelen hebben we deze niet gevonden. 

Je kunt namelijk per keer gewoon een aantal maaltijden bestellen zonder abonnement, de keuze is werkelijk giga (meer dan 150 opties!) en je kunt meteen checken wat de voedingswaarden zijn. 

Nog niet overtuigd? Wat dacht je van de selectie op basis van dieetwensen of de zeer voordelige prijs. Waar tafeltje-dekje vroeger de vibe van oude mensen opriep, is het tegenwoordig een optie voor ieder huishouden.

En helemaal klaar met die eeuwige discussies aan tafel omtrent het menu? Dat is dus met Tafeltje dekje ook verleden tijd. Ieder zijn eigen verantwoorde menu, eet smakelijk!