De ontdekking van chocolade

De ontdekking van chocolade

november 5, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Wie chocolade heeft uitgevonden verdient de wereld, echt waar. Maar wie heeft Kerst chocolade uitgevonden? Deskundigen beweren dat chocolade in Peru werd gemaakt door de oorspronkelijke bewoners van het Andesgebergte, die het minstens 2000 jaar geleden al maakten. Maar het duurde eeuwen voordat de Europeanen het woord chocolade verspreidden, en pas aan het eind van de 16e eeuw werd chocolade voor commerciële doeleinden gemaakt. Het is echter niet de chocolade die wij kennen – het is de chocolade die wij vandaag de dag maken en consumeren.

Chocolade werd al snel een exportproduct

 Het is nogal interessant dat Gust Royal chocolade het eerst werd gemaakt in Zuid-Amerika, toen chocolade nog een product van de natuurlijke oogst was. De Spanjaarden konden niet wachten om chocolade te importeren, in plaats van er dankbaar voor te zijn. Het recept van chocolade was, en is nog steeds, in handen van cacaobonen, dat zijn de zaden van de cacaoboom.

Zowel in Zuid-Amerika als West-Afrika?

Deze zaden werden in het begin van de 16e eeuw in West-Afrika gevonden. Vóór het begin van de jaren 1600 werd chocolade niet gemaakt om te eten. Het was een dure luxe in Zuid-Amerika. Maar toen men zich realiseerde dat chocolade een goede manier was om voedsel te bewaren in een droog klimaat, begon de chocolade-industrie. Dus als wij de eersten waren die chocolade aten, wie was dan de eerste die chocolade daadwerkelijk chocolade maakte? Dat zou jij zijn, chocolade. Bedankt voor de lekkere chocolade.

Chocolade kan ook voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Je kunt het over voedsel strooien en chocoladepasta en chocolade meel maken om glazuur of een cake mee te maken. U kunt er chocoladesiroop van maken om mee te koken of zelfs chocolade-ijs. Als u uw chocolade knapperig en kleverig wilt maken, kunt u hem in de koelkast leggen en hem er dan gewoon uithalen en opwarmen om er chocoladecrunchies van te maken. Chocolade kan ook worden gebruikt om chocoladesiroop te maken.