De gezonde revolutie

De gezonde revolutie

april 5, 2019 0 Door Roosje Broekkotte


Er is de afgelopen jaren een ware revolutie bezig op het gebied van voeding: een nadruk op gezond en verantwoord eten komt bij steeds meer mensen centraal te staan, en er is steeds meer bereidheid om daar ook daadwerkelijk tijd, geld en moeite in te steken. Dit uit zich op meerdere manieren. Ten eerste zie je dat steeds meer mensen de overstap maken naar een vegetarisch of vleesarm dieet. Hoewel het eten van vlees absoluut niet ongezond is, is het wel belangrijk om gebalanceerd te eten, en overmatige vleesconsumptie past daar niet goed bij. Een tweede verschijnsel is de toenemende nadruk op de herkomst van ons voedsel. We willen graag dat ons voedsel op een duurzame en verantwoorde manier wordt verbouwd of gehouden, het liefst zo veel mogelijk vrij van pesticiden of antibiotica. De opkomst van de biologische producten is hier dan ook een logisch gevolg van.

Thuis en buiten de deur

Naast het voedsel dat mensen thuis bereiden en consumeren, willen ze er ook zeker van zijn dat het voedsel waar ze buiten de deur mee in aanraking komen gezond en verantwoord is. Met name in de grote steden zie je daarom een grote toename van eettentjes die zich richten op gezond fastfood. Mensen die onderweg een snelle hap willen scoren, zijn daardoor steeds vaker niet meer afhankelijk van frituurtempels als de McDonald’s, maar kunnen ook daadwerkelijk gezond en verantwoord eten! Een goed voorbeeld van een van de wegbereiders van deze gezonde revolutie is Maideh Healthy Bar in Rotterdam, waar uitsluitend seizoensproducten gebruikt worden om gezonde en voedzame, maar ook spannende maaltijden te creëren. Door bekende ingrediënten te combineren met minder vaak gebruikte ingrediënten, loop je bij Maideh niet alleen voldaan de deur uit, maar heb je waarschijnlijk ook genoeg inspiratie opgedaan om je eigen kookkunsten te verrijken. Zo wordt de revolutie alleen nog maar versterkt.

Pioniers

De gezonde revolutie wordt gedragen door een continu groeiende groep pioniers, die elke dag weer aantonen dat goed en verantwoord eten helemaal geen last hoeft te zijn. Veel van de opkomende healthy fast food aanbieders en saladebars zijn zelfs ontstaan vanuit de persoonlijke passie van de eigenaar, en daar hebben wij erg veel bewondering voor. Wij hopen dan ook dat deze gezonde revolutie zich nog even doorzet, en dat wij ook kunnen helpen om jou over de streep te trekken.