De brievenbusdoos: praktisch en doeltreffend

De brievenbusdoos: praktisch en doeltreffend

januari 6, 2022 0 Door Roosje Broekkotte

Je ziet ze steeds vaker: brievenbusdozen. Als het even kan en het product zich ervoor leent, kiezen veel bedrijven ervoor om hun producten via een brievenbusdoos te verzenden. En dit is niet voor niks. Waarom? Dat lees je hieronder!

Voordelen, voor iedereen

Allereerst heb je de verzendkosten. Voor kartonnen pakketten die door hun omvang aan de deur moeten worden afgegeven kunnen de verzendkosten namelijk aardig oplopen. In het geval van brievenbuspakketten blijven de verzendkosten relatief laag. Als bedrijf is het natuurlijk ontzettend mooi wanneer je lage verzendkosten aan je klant kunt communiceren. Of jezelf niet met hoge verzendkosten komt te zitten wanneer je besluit om de verzending vanaf een bepaalde bestelwaarde gratis aan te bieden.

Daarnaast kunnen klanten veel gemak ondervinden wanneer hun bestelling gewoon door de brievenbus komt. Hierdoor hoeven ze niet speciaal thuis te blijven om het pakketje in ontvangst te nemen. Vooral voor mensen die fulltime in dagdienst werken is dit een mooie uitkomst. Het kan een hoop irritatie schelen. Zowel bij de klant als bij de bezorger die anders onverrichter zake het pakketje bij een ophaalpunt moet afleveren. 

Verschillende soorten

Zoals hierboven al even genoemd is, zijn brievenbusdozen alleen geschikt voor kleinere zendingen die daadwerkelijk door een standaard brievenbus passen. Nu zul je denken: een brievenbusdoos is toch een brievenbusdoos? Nee, dit klopt niet helemaal, want er kan wel degelijk onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende soorten brievenbusdozen.

De bekendste brievenbusdoos is de standaard brievenbusdoos. Deze doos heeft een opening aan de korte zijde van het pakket. Het grote voordeel hiervan is dat deze doos meteen al gebruiksklaar is. Je hoeft hem niet eerst nog in elkaar te vouwen. Mocht je producten hebben die vrijwel even groot zijn als de doos zelf, dan kies je het beste voor een brievenbusdoos met bovenlader. Door de bovenklep kun je de producten makkelijk in de doos plaatsen en deze goed afsluiten.

Ga voor luxe!

Ben jij die standaard dozen ook helemaal beu? Ga dan voor een luxe brievenbusdoos. Bijvoorbeeld in de kleuren zwart en goud. Dit geeft een luxe, chique uitstraling. Want zeg nu zeg: het is toch veel leuker om je product in een mooie verpakking te ontvangen?!