De 4 beste en makkelijkste eetgewoontes voor natuurlijk gewichtsverlies

De 4 beste en makkelijkste eetgewoontes voor natuurlijk gewichtsverlies

november 16, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Diëten, pillen, magische apparaten die ervoor zorgen dat je een strakke buik krijgt. Het internet staat vol met middelen om af te vallen, maar je eetpatroon aanpassen is de makkelijkste manier van allemaal. Hieronder staan de 4 beste eetgewoontes die ervoor zorgen dat jij natuurlijk af kan vallen.

1: Intermittent fasting

Intermittent fasting is een eetpatroon waarbij de focus ligt op wanneer je eet. Je kiest periodes waarin je wel en periodes waarin je niet eet. Het 16/8 schema is het populairst, dit houdt in dat je 16 uur achter elkaar vast en de andere acht uur van je dag normaal eet. Je kan dit dan zo inplannen dat het goed uitkomt met je dagelijkse bezigheden, bijvoorbeeld door te vasten van zes uur s’ avonds tot tien uur s’ ochtends.

2: Eet 3 maaltijden per dag

Mensen die af willen vallen slaan vaak een of twee maaltijden over. Hierdoor is de kans echter groter dat je later op de dag honger krijgt en sneller grijpt naar die ongezonde snacks. Het is beter om drie caloriearme maaltijden te eten, zo blijf je verzadigd en vermijd je het risico op snacken!

3: Uit het oog uit het hart

Het is simpel, als je geen ongezonde dingen koopt kan je ze ook niet eten. Kijk eens in je kast en naar je boodschappenlijstje, hoeveel producten staan erop die eigenlijk niet goed voor je zijn? En welke gezonde producten kan je kopen als alternatief?

4: Doe het samen

Het is lastig om je aan je goede voornemens te houden wanneer je partner naast je op de bank zit met die zak chips. Vraag hem of haar om mee te doen met gezonder eten (of misschien zelfs met vasten).

Tot slot..

Voor afvallen zijn niet alleen eetgewoontes belangrijk, ook beweging is cruciaal. Probeer jezelf uit te dagen met elke dag een groot stuk wandelen! Deze vorm van beweging is goed voor vetverbranding.