Combineer gezond leven met leuke dingen doen

Combineer gezond leven met leuke dingen doen

december 18, 2019 0 Door Roosje Broekkotte

Gezond leven willen we allemaal, maar toch gaat het vaak niet zo makkelijk als we zouden willen. Bij een gezonde levensstijl denken veel mensen aan een sobere levensstijl. Dit hoeft echter helemaal niet het geval zijn. Deze associatie is erg vervelend en het zorgt er voor dat niet iedereen een gezonde levensstijl kan aanhouden of het zelfs niet probeert. Als je het combineert met leuke dingen die ook nog eens gezond zijn zal je merken dat het allemaal een stuk makkelijker gaat. Lijkt jou dit ook wel wat? Wij hebben de leukste (gezonde) activiteiten op een rijtje gezet.

Wees niet constant bezig met gezond leven

Een van de meest voorkomende valkuil is het constant bezig zijn met afvallen, calorieën tellen en gezond leven. Dit kan je namelijk niet altijd volhouden en daardoor verval je juist terug in oude (en ongezonde) patronen. De truc is om een leven te gaan leiden die aangenaam en moeiteloos gaat. Zo val je niet voor even af, je kan dan de komende jaren moeiteloos gezond leven. Doe dan ook gewoon andere dingen die niet super gezond zijn, maar wel leuk. Wees dan ook niet bang om bijvoorbeeld met vrienden naar het casino te gaan en de roulette pizza en Fruit shop uit te dagen. 

Sporten met vrienden

Iedereen weet dat sporten gezond is en eigenlijk essentieel is om een gezonde levensstijl te hebben. Ons lichaam heeft nu eenmaal behoefte aan beweging en de beste en leukste manier is sporten. Veel mensen gaan dan ook naar de sportschool, maar raken al snel uitgekeken op de herhalende oefeningen en stoppen er mee. Daarom raden wij aan om te gaan sporten met vrienden, dan bedoelen we niet met zijn tweeën naar de sportschool, maar juist iets met een spelverband. Dit zorgt er namelijk voor dat het competitiever is, leuker is en dat je je maximaal inzet. Een aantal voorbeelden hiervan zijn squashen, voetballen, tennissen, etc. Leuk en competitief!

Schaf het niet af, maar doe het minder

Voor veel mensen is een gezonde levensstijl aannemen een grote stap. Dit komt omdat ze het idee hebben dat ze hun leven drastisch moeten veranderen. Als je elke dag naar de McDonalds gaat en nooit gezond eet zal dit inderdaad moeten. Maar de meeste Nederlanders leven niet zo en en er is een grote kans dat jij dit ook niet doet. Gezond leven gaat vaak om gematigd leven, zolang je genoeg beweegt, genoeg gezond eet en niet te vaak ongezond eet hoeven er maar weinig drastische maatregen te worden doorgevoerd.