Chocolade voor elke gelegenheid

Chocolade voor elke gelegenheid

maart 19, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Alles past in een gezonde leefstijl, in de juiste proporties. Elke dag één of twee stukjes chocola gaan je echt geen kilo’s laten aankomen. Of een keer een hele reep wegwerken in het weekend. Het gaat allemaal om de juiste proporties. Als je elke dag een hele reep of twee eet wordt het een minder gezonde keuze, maar af en toe wat lekkers moet zeker kunnen. Daarom geef ik je graag een overzicht van de beste chocolade keuzes bij een paar herkenbare situaties.

Je verwacht gasten

Als je gasten verwacht zou ik pralines kopen. Deze lekkere chocolaatjes zijn al in hapklare stukjes voor je klaargemaakt met allerlei verschillende lekkere smaken. Als je een leuke mix koopt zit er dus voor elke gast zeker wat tussen. Ook hoef je niet moeilijk te doen met een reep in stukken breken. Je pakt het doosje, zet het op tafel en jij en je gasten kunnen genieten van lekkere zoetigheden.

Het is maandag

Maandag wordt door veel mensen als een extra zware dag ervaren. Je komt net uit een ontspannen weekendje en moet er weer hard tegen aan. Die inzet verdient een beloning! Daarom is de beste chocolade voor een maandag, iets speciaals van een chocolatier. Voor deze gelegenheid mag je zelf iets kiezen, als het maar wat speciaals is. Een chocolatier zoals Gust Royal maakt een hoop bijzondere chocolade traktaties. Ook in kleine verpakkingen, als je de verleiding anders te groot vind.

Je gaat in je eentje een film kijken

De beste chocolate traktatie bij een film is natuurlijk: chocolade ijs! Even wat variatie in de lijst. Het is ook een belangrijk detail dat deze chocola hoort bij het alléén kijken van een film. Op die manier kun je met een grote lepel rechtstreeks uit de bak eten en hoef je met niemand te delen. Ik zou wel aanraden om dit niet te vaak te doen of om een kleine bak te nemen, om toch op die proporties te letten.