Borrelhapjes die je in een mum van tijd op tafel zet

Borrelhapjes die je in een mum van tijd op tafel zet

juni 28, 2021 0 Door Roosje Broekkotte

Er gaat niets boven het organiseren van je eigen feest. Je kiest de gastenlijst, de afspeellijst en serveert feesthapjes die je echt wilt eten. Gelukkig hoef je niet al je tijd op te offeren voor deze laatste activiteit, maar wil je jouw gasten tegelijkertijd niet teleurstellen. Daarom hebben wij een aantal lekkernijen verzameld die je last-minute kunt bereiden met een handvol ingrediënten. En weetje, als je hier nu echt geen zin in hebt, ga je toch lekker in de stad chips en pralines kopen!

Taco hapjes

Wat is er lekkerder dan gewone taco’s? Mini taco’s! Deze klein stukjes hemel zullen niet alleen de lieveling worden van je gasten, maar ze zijn ook zo gemakkelijk klaar te maken. Om het af te maken kunnen jij en je gasten ze zelf garneren met zure room, salsa of guacamole!

Gebakken aardappelpartjes met knoflook en Parmezaan

Als je net zo’n koolhydraat-liefhebber bent als ik, klinkt deze snack echt als muziek in je oren. Aardappelen, plus Parmezaanse kaas, plus al je favoriete kruiden en heel veel olijfolie. Daar kun je me wakker voor maken! En wedden dat je al deze ingrediënten al in de keuken hebt staan?

Salade caprese spiesjes

Het een simpel: doe een mini-bolletje mozzarella, een cherrytomaat en een stukje verse basilicum op een stokje en je hebt de meest verfrissende snack ooit. Besprenkel er wat olijfolie of balsamicoazijn (yum) over voor meer smaak.

Pizza met nutella en banaan

Laat je gasten niet kiezen tussen dessert en pizza, maar combineer ze gewoon! Breng deze showstopper tegen het einde van de avond tevoorschijn om iedereen zijn ogen te zien twinkelen.

Nachos

Wat is een feest zonder nachos? Belaad een bak nachos met kaas en andere toppings en zet het even in de oven. Deze ultieme grabbelton is voor degenen die niet bang zijn om hun vingers te gebruiken.