Bijzondere pizza’s op een rij

Bijzondere pizza’s op een rij

oktober 29, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Iedereen kent de pizza salami, pizza peperoni en pizza margherita wel. Er bestaan echter nog veel meer soorten pizza’s, waaronder ook hele bijzondere waarvan je misschien nog nooit eerder hebt gehoord. In dit artikel hebben we enkele van dit soort bijzondere pizza’s op een rij gezet!

Een gouden pizza

Een pizza is vaak niet erg duur. Echter geldt dit niet voor alle pizza’s. In New York bestaat er namelijk een pizza die maarliefst $2000,- kost! Deze pizza bevat namelijk 24-karaats gouden bladeren. Om deze reden heeft de pizza dan ook al veel kritiek gekregen. Daarnaast bevat de pizza Engelse Stilton kaas, Frans Foie gras en truffels. Of de pizza lekker is weten we niet, maar hij ziet er in ieder geval flitsend uit! 

Een pizza met hotdog rand

Amerikanen staan erom bekend dat ze van hot dogs houden. Naast dat ze hotdogs graag gewoon los eten, doen ze ook regelmatig hotdogs in de randen van een pizza bodem. De Pizza Hut is echter nog een stapje verder gegaan. Zij hebben namelijk een pizza gemaakt waarvan de rand bestaat uit kleine hotdog broodjes! Helaas voor de hotdog liefhebbers is deze pizza niet meer te verkrijgen. Het was namelijk een limited edition pizza. Uiteraard kun je altijd zelf een pizza maken met een rand van hotdog broodjes! Het enige wat je hier immers voor nodig hebt is wat deeg uit een pizzabodemfabriek,wat hotdog broodjes en wat toppings zoals kaas, tomatensaus en salami. 

Een ananas pizza

Iedereen weet dat er op een pizza Hawaï ananas zit. Sommige mensen houden ervan, anderen vinden het verschrikkelijk. Wederom zijn de Amerikanen echter nog een stapje verder gegaan. Daar bestaat namelijk een zogeheten “pineapple overload” pizza. Je raad het waarschijnlijk al; de pizza zit letterlijk helemaal vol met enkel en alleen ananas! 

Een taco pizza

Naast pizza, houden veel mensen ook van taco’s. Daarom hebben ze beide gerechten in New Jersey gecombineerd; een pizza gemaakt van taco’s! Deze pizza is daar ooit in een restaurant aangevraagd door een groep klanten, en is daarna nooit meer verdwenen; iedere dinsdag kun je hem daar bestellen!