Bij welke klachten werkt fysiotherapie?

Bij welke klachten werkt fysiotherapie?

juni 9, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

Om van lichamelijke klachten af te komen helpt het inschakelen van een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kan veel voor je betekenen als je last hebt van lichamelijke klachten. Het is mogelijk om zonder verwijsbrief naar een fysiotherapeut te gaan. Maar bij welke klachten werkt fysiotherapie? Lees het hieronder!

Wanneer een fysiotherapeut inschakelen?

De meeste lichamelijke klachten kunnen effectief door de fysio behandeld worden. Echter is fysio niet de oplossing voor alle klachten. Daarom is het in de meeste gevallen verstandig om eerst even naar de huisarts te gaan. Vervolgens kan de huisarts inschatten of fysiotherapie de beste behandeling is voor de klachten die je hebt.

Als je zonder verwijsbriefje bij de fysio komt, dan kan de fysio je bij ernstige klachten doorsturen naar de huisarts. Onder fysiotherapeuten wordt dit ook wel de rode vlag genoemd. 

Bij welke klachten naar de fysio?

Er zijn enorm veel klachten waarbij fysiotherapie de juiste behandeling is. Vrijwel alle lichamelijke klachten kunnen door een fysio behandeld worden. De meest voorkomende klachten waarvoor fysiotherapie geadviseerd wordt hebben we hieronder op een rijtje gezet:

  • Overbelastingsklachten. Last van lichamelijke klachten door overbelasting? Denk bijvoorbeeld aan een tennisarm, jumpersknee, rugpijn, muisarm, onderarm en pols klachten. Een verkeerde houding, stress en te weinig rust kan overbelastingsklachten veroorzaken.
  • Postoperatieve klachten. Last van klachten door een operatie? Vaak wordt fysiotherapie geadviseerd om postoperatieve klachten te verminderen of zelfs volledig te verhelpen. Voor een goede revalidatie is fysiotherapie aangeraden.
  • Sportblessures. Tijdens het sporten een blessure opgelopen? Werk onder begeleiding van een fysio aan het herstel van je blessure. 

Fysiotherapie in Hilversum

Woon je in de buurt van Hilversum? En zoek je in de omgeving naar een goede fysiotherapeut? Bij Fysio Douma ben je aan het juiste adres voor fysiotherapie in Hilversum. Maak eenvoudig via onze website een afspraak voor fysiotherapie.