Big Green Egg gebruiken: 5 handige tips

Big Green Egg gebruiken: 5 handige tips

januari 15, 2020 0 Door Roosje Broekkotte

De Big Green Egg wint aan populariteit in Nederland. Steeds meer huishoudens hebben hem inmiddels in de tuin staan. Het is ook een fantastische barbecue waarmee je de lekkerste gerechten mee kunt maken. In de Green Egg heb je namelijk perfecte controle over de temperatuur door de hittebestendige keramiek en houtskool. Maar ook voor de Green Egg geldt dat niet alles in één keer goed gaat. Oefening baart kunst en met de onderstaande tips helpen we jullie graag op weg.

1. Temperatuur in de Green Egg

Bij veel barbecues is het lastig om binnenin de barbecue een goede temperatuur te behouden. Na verloop van tijd daalt de temperatuur waardoor het lastiger is om een gerechten goed te kunnen bereiden. Zeker omdat de Big Green Egg uitermate geschikt is voor het zogenaamde slowcooken waarbij de etenswaren voor een aantal uur op de barbecue liggen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk om het vlees lekker mals te krijgen.
Zorg dus dat je met regelmaat controleert of de temperatuur nog is zoals het moet zijn.

2. Aanmaken van de Big Green Egg

We adviseren om bij het gebruik van de Big Green Egg om enkel de premium houtskool te gebruiken i.p.v. de zakken die je bij de supermarkt kunt verkrijgen. De hogere kwaliteit van het houtskool, merk je in de smaak van de het vlees. Gebruik ook geen chemische producten want dit blijft altijd in de Green Egg hangen.

3. Maak na afloop de Big Green Egg goed schoon

Na het barbecueën kan de Green Egg behoorlijk vies zijn van alle etensresten die aan de binnenkant blijven hangen. Voor de volgende keer wil je graag een schone Egg hebben. Daarmee bereidt je uiteindelijk de lekkerste gerechten. Het voordeel is dat de Green Egg zichzelf goed schoon kan branden. Zet de schuifjes aan de onderkant open en breng de temperatuur naar 300 graden celsius.

4. Netjes houden van de Big Green Egg

Na het barbecueën de binnenkant van de Green Egg schoonmaken is een. De Green Egg zelf verdiend natuurlijk ook goede verzorging. Probeer daarom de Green Egg binnen te zetten als dat mogelijk is. Als dat niet gaat, trek er dan in ieder geval een beschermhoes overheen. We raden daarnaast aan om zowel onder als boven de. Schuifjes open te zetten zodat de binnenkant goed doorgelucht wordt. Hiermee voorkom je schimmelvorming.

5. Doe kennis op!

De laatste tip is om vooral lekker aan de slag te gaan. Probeer zo veel mogelijk methoden en gerechten uit. Er worden Big Green Egg Workshop gegeven waarmee veel basistechnieken onder de knie kan krijgen. Daar haal je veel plezier uit als je met regelmaat de Green Egg gaat gebruiken.

Veel plezier met de Green Egg. Maar pas op, je raakt verslaafd!